Vriendenschaar neemt lastige horde

13 januari 2019 om 16:34 Sport/sport Deel je nieuws

H'VELD-G'DAM Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd na de feestdagen tegen Fortis op het programma. Voor Vriendenschaar een belangrijke om de koppositie te behouden, wetende dat de ploeg uit Zeeland altijd een lastige tegenstander is.

Ook dit keer was dit het geval. Fortis maakte het de Cab holland ploeg erg lastig door straf te verdedigen en fysiek alles te geven en Vriendenschaar moest tot de laatste minuut strijden om de punten mee naar Hardinxveld te kunnen nemen. Maar ook deze keer gaf de fysieke fitheid en strijdlust de doorslag en trok men met 23-27 aan het langste eind.

De eerste helft werd de korf moeilijk gevonden en was de afronding niet op orde, waardoor Fortis continu een kleine voorsprong had. Door belangrijke treffers van Krista van Hunnik behield Vriendenschaar de aansluiting en pas in de 22e minuut stond de eerste voorsprong op het scorebord.

De ploegen gingen rusten bij 8-9 en het publiek hoopte de tweede helft een aantrekkelijker wedstrijd te zien met meer doelpunten. Helaas speelde de scheidsrechter hierin een te grote rol door de vele vrije ballen en strafworpen, wat het schouwspel niet ten goede kwam en veel onduidelijkheid gaf.

Na de onderbreking was de afronding beter verzorgd, maar Fortis gaf zich niet gewonnen en tot 19-19 ging het gelijk op. Met nog 5 minuten op de klok werd Bert Verspuij, inmiddels hersteld van een blessure, ingebracht. Deze wissel pakte erg goed uit, omdat hij 4 keer scoorde uit evenzoveel pogingen. Ook Christian Brouwer ging met scherp schieten, waardoor de wedstrijd met succes werd afgesloten.

Met winst op Fortis is een belangrijke horde genomen en kan Vriendenschaar zich opmaken voor Rust Roest, dat in de achtervolging is met twee punten achterstand. Op papier een mooie wedstrijd in de Wielewaal aankomende zaterdag.

De doelpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer (8), Daan Brouwer (5), Bert Verspuij en Julian Voorwinden (4), Krista van Hunnik en Jorrit Muilwijk (3).