Publiek op de banken in Hardinxveld
Publiek op de banken in Hardinxveld JW van Genderen

River Trotters Heren 1 pakt thuis de winst in eerste wedstrijd van 2019

19 januari 2019 om 10:56 Sport/sport Deel je nieuws

Waar vlak voor de kerst en nieuw weken de laatste wedstrijd van 2018 onnodig werd verloren tegen EVBV Octopus, was het de vraag of het oliebollenvet er voldoende was afgetraind voor de herstart tegen CBV Binneland uit Barendrecht. Is de Hoek en Blok heren1 selectie klaar voor de eindsprint naar de final 4?

CBV Binnenland staat inmiddels één na laatste in de competitie met een compleet verjongde selectie dan de voorgaande jaren. Gezien hun laatste resultaten zit er zeker een stijgende lijn in de ontwikkeling en daar kun je je lelijk in vergissen wanneer je bovenin mee speelt voor de punten.

Hier bleek vanaf het eerste bal contact geen sprake van want River Trotters verietigde met hun starting vife (Arco, Sander, Gillian, Christiaan en Niek) de Barendrechters door 35-6 verschil te maken na het eerste kwart spelen. Ruimte voor coach Muris om door te wisselen wat helaas te enthousiast en te snel de doorloop kreeg waarop het scorende vermogen van de thuisploes stil kwam te liggen. Binnenland kreeg meer ruimte en pakte verdiend een aantal fast breaks,  scoorde 21 punten tegen 7 van River Trotters en gezien de ruststand bleek het ineens nog een echte wedstrijd te kunnen worden (42-27).

Na rust kwam de wedstrijd in balans, River Trotters kwam met moeite weer aan scoren toe en CBV Binnenland had nog een dosis zelfvertrouwen van dat tweede kwart om op door te rennen. Scorebeeld bleef gelijk aan doorlopen met meeste spekatakel en overtuiging aan de kant van de thuisploeg.

Een mooie eindstand van 87-58 had misschien wel 100 plus tegen veel minder kunnen zijn. Een belangrijke les voor de aankomende derby tegen de nummer 1 van de competitie, Virtus. Er is een wedstrijd weekend rust dus tijd voor een goede voorbereiding.

Zaterdag 26 Januari is de derby in Werkendam om 19:00uur. Reizen jullie mee om Hardinxveld aan te moedigen?