Ook bij DOS Kampen werd er weer door HKC flink gescoord
Ook bij DOS Kampen werd er weer door HKC flink gescoord Archieffoto

HKC zet ook DOS Kampen/Veltman opzij: 17 - 31

20 januari 2019 om 11:09 Sport/sport Deel je nieuws

Voor de tweede keer dit zaalseizoen reisde HKC af naar sporthal De Reeve in Kampen om daar, na Wit-Blauw/Organics bij de seizoenopening, nu met DOS Kampen/Veltman de strijd aan te gaan. Na de 18-25 overwinning in november, was HKC ook nu weer onbetwist de sterkste in de Overijsselse Hanzestad. Na een 9-14 ruststand wist HKC met een overduidelijke 17-31 twee punten aan haar totaal toe te voegen. Er waren vele HKC-ers die met de supportersbus de ploeg waren nagereisd en zij zorgden voor een geweldige ondersteuning.

Na enkele minuten had Tjeerd Gort met twee rake schoten voor 0-2 gezorgd, maar DOS Kampen wist ook weer snel te egaliseren. Het begin verliep nog stroef en na tien minuten stond er pas een 4-4 tussenstand op het bord. Toen vond HKC het echter wel genoeg en de volgende tien minuten waren geheel voor HKC en demarreerden de Boven-Hardinxvelders naar een ruime 4-11 voorsprong. De laatste fase voor rust verliep nogal rommelig en het gaf DOS Kampen de gelegenheid om dichterbij te komen, hoewel HKC toch steeds een ruime voorsprong behield en bij rust met 9-14 leidde.

Na rust kwam al snel  de niet geheel fitte Corné Troost bij HKC binnen de lijnen en in de ruim tien minuten dat hij meespeelde had hij vier doelpogingen nodig om drie treffers te produceren. In deze fase besliste HKC definitief de wedstrijd, want de voorsprong was uitgebouwd naar een riante 12-22. De weer veel scorende Kelly de Bruin had daarin een groot aandeel, maar verder was weer het scoren over alle schijven een belangrijk wapen van de brigade van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen. Het gaf de Hardinxveldse coaches ook nog de gelegenheid om Sanne Langendoen, Annemiek van Run en Anieke Swets in de ploeg te brengen. De grens van dertig goals werd weer gehaald en toegezongen door het meegereisde publiek konden met 17-31 cijfers weer twee punten worden bijgeschreven en heeft HKC na zes duels nog de volle buit binnengehaald.

A.s. zaterdag topper in Het Dok

HKC kan a.s. zaterdag haar leidende positie verstevigen in het duel met nummer twee De Meeuwen. De Puttenaren volgen op twee punten en bij winst kan HKC dus een serieus gat slaan met deze ploeg en de perspectieven voor een goed vervolg van de competitie verder verbeteren. Het zal in ieder geval weer een volle bak worden bij deze kraker in Het Dok, aanvang 16.15 uur. De wedstrijd wordt om 14.50 uur voorafgegaan door de strijd tussen de reserveteams van beide clubs en ook daar is de eerste plaats de inzet.