Overtuigende overwinning Vriendenschaar

27 januari 2019 om 17:08 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Ook in de 7e wedstrijd van dit zaalseizoen is Vriendenschaar ongeslagen gebleven. In Zwijndrecht werd tegenstander Albatros met 21-30 verslagen waardoor Vriendenschaar koploper blijft met 2 punten voorsprong op Rust Roest, dat ook haar wedstrijd won.

Vriendenschaar ging uitstekend van start. in een hoog tempo werd de thuisploeg onmiddellijk onder druk gezet, die echter opportuun spelend haar antwoord op de snelle doelpunten van Vriendenschaar in de beginfase klaar had. Na 6 minuten stond er 5-5 op het scorebord en leek Albatros aan te klampen. Het werd echter al snel duidelijk dat Vriendenschaar de betere ploeg was, de in de beginfase onstuitbare Daan Brouwer zorgde met 2 rake schoten voor 5-7 en toen direct daarna het andere aanvalsvak ook tweemaal scoorde was de toon gezet. Hoewel Albatros zich nog niet gewonnen gaf en steeds haar korfpunten meepakte bleven de Hardinxvelders de bovenliggende ploeg en was de ruststand van 11-16 een flauwe afspiegeling van het krachtsverschil.

In de 2e helft consolideerde het CABholland-team de voorsprong en breidde die geleidelijk uit. Met prima snelle aanvallen werd over alle schijven gescoord, terwijl verdedigend voldoende druk werd gegeven en kon Albatros in de eerste fase van de 2e helft alleen nog enigszins bijblijven dankzij wat gemakkelijk verkregen strafworpen en vrije ballen.

Nadat Arjanne Verhoef en Christa van Hunnik voor 16-21 hadden gezorgd, liep Vriendenschaar in het laatste kwartier uit naar een grote voorsprong. Trainer Jorrith Ekelmans ging wat wisselen en gaf Suzanne Leeuwis en Bert Verspuij speelminuten.

De groenhemden bleven de wedstrijd domineren, waarbij topscorer Julian Voorwinden met zijn 9e treffer het laatste korfpunt maakte en zijn ploeg de 21-30 overwinning bezorgde.

Komende zaterdag is de eerste returnwedstrijd en komt het Zeeuwse Tjoba op bezoek , die de punten in de strijd tegen degradatie had nodig heeft. De wedstrijd in De Wielewaal begint om 17.50 uur.

De doelpunten werden gemaakt door: Julian Voorwinden 9 x , Jorrit Muilwijk 5 x , Daan en Christian Brouwer 4 x, Christa van Hunnik 3 x , Bert Verspuij en Arjanne Verhoef 2 x , Céline van Meeteren 1 x