Alblasserwaard on Stage informeert beroepsbeoefenaren

28 januari 2019 om 09:46 lokaal

H'VELD-G'DAM Donderdag 24 januari waren de professionals aanwezig tijdens de informatiebijeenkomst over de 6e editie van Alblasserwaard On Stage. De bijeenkomst werd gehouden in de aula van het Calvijn CS De Hoven. Het Calvijn is een van de drie deelnemende scholen aan dit regionale evenement voor vmbo-scholieren samen met Griendencollege uit Sliedrecht en Wellantcollege uit Ottoland. Edith van Belzen, projectleider van On Stage, informeerden de aanwezigen.

Corine Korrel nam in 2007 het initiatief om een evenement te organiseren voor vmbo-leerlingen. Een van de aanleidingen daarvoor was dat Korrel als moeder zelf ervaarde dat de leerlingen erg jong zijn om een goede keuze te kunnen maken. Zij vindt het belangrijk dat leerlingen de juiste keuze maken, weten wat er mogelijk is en ook weten dat ze 'alles mogen worden, behalve ongelukkig'. Zo ontstond het idee voor On Stage, een positief podium waar de leerlingen zich kunnen oriënteren op hun beroepskeuze. Nu 12 jaar later is On Stage een begrip in 19 regio's in ons land. Dit jaar vieren we ons 100-ste beroepenfeest.

STERRETJES Van Belzen is voor het 1e jaar projectleider en vanaf de 1e editie betrokken bij het evenement nog steeds even enthousiast en vertelt met veel passie over het evenement. Van Belzen weet als geen ander wat de vakmannen en -vrouwen kunnen verwachten tijdens Alblasserwaard On Stage. Eén van de belangrijkste tips die zij hen, naast de praktische informatie, meegeeft is: ,,Zoek tijdens een gesprek naar de sterretjes in de ogen van de leerling. Dat is dé leerling die heel erg geïnteresseerd is in jouw beroep en heel graag een afspraak maakt voor de doe dag." Er zijn beroepsbeoefenaren die al voor de 6e keer meedoen. Maar er zijn ook heel veel nieuwe beroepen en bedrijven dit jaar voor de 1e keer meegaan doen. Tijdens de informatiebijeenkomst heeft Edith van Belzen het over het organiseren van een geslaagde doe dag en vooral waarom je als organisatie de leerlingen vooral niet moet laten meekijken, maar dat ze pas een goed beeld krijgen door ze actief mee te laten draaien tijdens de doe dag op 19 februari.

ENTHOUSIASME Edith van Belzen, projectleider van Alblasserwaard On Stage, roemde het grote enthousiasme in de regio voor het evenement. Het evenement wordt door de regionale bedrijven omarmt en gedragen. Al meer dan 100 aanmeldingen van beroepsbeoefenaren voor het evenement, financiële steun van een groot aantal sponsors, sponsoring van materialen.

,,Het kan niet anders dan dat ook deze editie van On Stage een groot succes wordt en dat allemaal dankzij jullie. Wat bijzonder om de vmbo-leerlingen zo'n mooi beroepenfeest te kunnen geven", aldus Van Belzen.

Op 4 februari is de zesde editie van het beroepenfeest Alblasserwaard On Stage een feit. Het startschot wordt gegeven om 13.30 uur in de Lockhorst in Sliedrecht. Aanmelden kan nog via www.alblasserwaardonstage.nl.

advertentie
advertentie