DAS- RiverTrotters VSE1

3 februari 2019 om 13:07 Sport/sport Deel je nieuws

DAS VSE2- Rivertrotter VSE1.

Zaterdag 2 februari stond voor de Hoek en Blok dames de uit wedstrijd tegen DAS op het programma. Een bekende tegenstander met veel lange en grote dames.

Na de wat tegenvallende prestaties van de afgelopen wedstrijden waren de dames erop gebrand om het deze wedstrijd anders aan te pakken. Michelle en Taltiha waren er niet bij vanwege vakantie.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Marion, Lisanne, Esmey en Samantha. Om DAS niet te makkelijk inside te laten scoren, starten coach Jaap van Gelder en Nigel Vermeer met een zone verdediging, met als opdracht, rebounds pakken en fast breaks lopen. Dit lukte met name het eerste kwart prima. De dames van DAS kwamen er niet uit en de Hoek en Blok dames konden makkelijke scores maken.

Vooral Lisanne Schoon maakte een hoop acties en kwam daardoor regelmatig op de vrije worplijn te staan. Door goede rebounds van Esmey en Samantha konden de dames snel naar voren toe en makkelijke scores maken en met daarnaast nog 3 punters van Marion en Karin gingen we het tweede kwart in met een score van 12-20 op het bord.

Het tweede kwart kwamen de dames van DAS wat meer in hun spel en zette ze een betere zone aanval neer. Hieruit maakte ze makkelijke scoren waar wij wat meer moeite hadden het netje te vinden. Dit kwart eindigde in 17-6 waardoor we de rust in gingen met een stand van 27-26. Dus nog steeds niets aan de hand en alle kansen!

Het derde kwart werd weer fel gestart, iedereen vocht voor elke bal, maar door het lengte verschil en het goed snijden van de dames DAS werd onze zone regelmatig gebroken waardoor DAS makkelijke ballen kon scoren. Maar ook wij bleven niet achter met scores, Joella maakte een aantal mooie inside actie waaruit gescoord werd en ook Samantha hield in ons de race met haar afstand schotje, Esmey pakte een hoop rebounds waar ze weer uit kon scoren. Met 9 punten achterstand werd het laaste kwart gestart.

Met nog 8 minuten op de klok gaan de dames van Hoek en Blok formatie meer druk zetten voorin. Gelijk de tegenstander oppakken en zo snel mogelijk de bal veroveren is de opdracht.

Dit lukt… Na een 3 punter van Esmee, en makkelijke scores van o.a. Joella en Lisanne staat het 53-52. Met nog een minuut of 2 op de klok gaan we over naar een man to man defense op het hele veld. We zetten veel druk dit levert bal bezit op, maar ook fouten… Door de 5 teamfouten van ons komt DAS regelmatig op de vrije worplijn. Jammer genoeg benutten ze deze kansen ook waardoor er uiteindelijk een stand van 63-56 op het scorebord komt.

Jammer net niet gelukt, maar hard gewerkt als team, dus vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijd!