Recordscore Vriendenschaar

3 februari 2019 om 14:47 Sport/sport

H'VELD-G'DAM In de eerste returnwedstrijd van dit zaalkorfbalseizoen behaalde Vriendenschaar een nieuw clubrecord van 35 gescoorde korfpunten. Omdat tegenstander Tjoba ook 21 maal wist te scoren was het voor het publiek in de goed gevulde sporthal de Wielewaal een leuk korfbalduel met veel amusementswaarde.

Vanaf de eerste minuut werd door het CABholland-team in een hoog tempo de tegenstander onder druk gezet, waarbij de tegenstander uit Zeeland probeerde daarin mee te gaan

In de beginfase werd door beide teams met scherp geschoten, na 3 minuten was het al 3-3 en nam het opportuun spelende Tjoba vervolgens zelfs een 3-4 voorsprong. Maar het werd al snel duidelijk dat de Zeeuwen de mindere waren en geen partij waren voor de uitstekend spelende thuisploeg. In de 8e minuut maakte Jorrit Muilwijk fraai gelijk en 5 minuten later waren de groenhemden door 6 verschillende schutters al op een 9-4 voorsprong gekomen.

Omdat ook Tjoba mee bleef scoren werd de voorsprong in de 1e helft niet groter. Na 12-6 gingen de Zeeuwen achter verdedigen waardoor Vriendenschaar aanvallend even moest schakelen en het aanvallend even stokte. Met de ruststand van 15-10 leek Tjoba succes te hebben met het achter verdedigen maar in de 2e helft strafte Vriendenschaar dat tactisch concept prima af en werd de ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen met een grote nederlaag naar huis gestuurd. De broers Christian en Daan Brouwer waren in het 1e aanvalsvak met Celine van Meeteren en vrijdag getrouwde Arjanne Ambachtsheer-Verhoef weer goed op dreef, waarbij over alle schijven werd gescoord. In het andere vak werden de korfpunten voornamelijk gemaakt door de snelle Julian Voorwinde (9x) en de met scherp schietende Jorrit Muilwijk (8 rake afstandsschoten) die prima werden aangespeeld door de weer goed reboundende Carolien Blokland en de geroutineerde felle Christa van Hunnik.

Na 10 minuten was het 23-14 en 5 minuten later was de voorsprong uitgegroeid naar 28-18.

Trainer Jorrith Ekelmans gaf de 4 x scorende Arjanne Ambachtsheer-Verhoef rust, en liet de jonge Anne Timmer haar competitiedebuut maken. Ook de weer geheel herstelde Bert Verspuij kreeg nog speeltijd en droeg als supersub in de slotfase ook nog bij aan de recordscore. De wedstrijd eindigde met 2 rake schoten van Jorrit Muilwijk in een overwinning met 35-21 en een daverend applaus van het Hardinxveldse publiek.

Concurrent Rust Roest behaalde in eigen huis een nipte 25-24 overwinning op Fortis en blijft daardoor met 2 punten achterstand de enige bedreiging voor de Hardinxvelders.

Vriendenschaar gaat zaterdag de koppositie verdedigen tegen het wat tegenvallende RWA. De lastige uitwedstrijd in de sporthal in Rhoon begint om 19.00 uur.