Opnieuw gelijkspel voor HKC in topper

3 februari 2019 om 15:17 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Wit Blauw/Green Organics was afgelopen zaterdag de opponent van HKC in de eerste wedstrijd van de terugronde in deze zaalcompetitie. In Kampen werd het bij de competitieopening een 18-25 overwinning voor HKC, maar Wit-Blauw verspeelde sinds die wedstrijd nog maar één punt en bezette dan ook de tweede plaats. Bij HKC begonnen Annelies Kop, John den Dunnen en Corné Troost op de bank.

In de eerste minuten lag het initiatief bij de gasten en zij wisten na vijf minuten spelen een 1-3 voorsprong te pakken. HKC nivelleerde al snel via twee treffers van Sanne Langendoen en stootte vervolgens door naar een 5-3 voorsprong. Het was niet de opmaat voor een verder uitlopen op de tegenstander, daarvoor toonde Wit-Blauw zich een te taaie tegenstander. De Kampenaren kwamen weer langszij en vervolgens was het voortdurend HKC dat een voorsprong nam, maar Wit-Blauw dat weer aanklampte. Ook Wit-Blauw hanteerde de tactiek van achterverdedigen, zij het minder extreem dan De Meeuwen dat vorige week deed. Nadat HKC enkele keren de mogelijkheid voorbij had laten gaan om een tweepunten voorsprong uit te bouwen, wist Wit-Blauw de stand bij rust weer gelijk te trekken: 14-14.

Na rust ontspon zich hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. HKC steeds aan de leiding, maar een tegenstander die nimmer opgaf. Hierdoor werd een weer uitpuilende sporthal Het Dok, waarbij vele sponsoren die HKC's sponsorevenement bezochten, geboeid en hoewel het niveau niet altijd even hoog was, vergoedde de spanning heel veel. Op de eerste minuten na had HKC steeds weer het initiatief, maar de Novafront-Klop Watersportploeg wist wederom geen beslissend gat te slaan en dat was ook de verdienste van Wit-Blauw, dat niet voor niets kon bogen een ongeslagen reeks van zes wedstrijden. Zoals zo vaak in de sport was er voor HKC ook nu de dreiging dat wanneer je zelf je kansen niet grijpt, je daarvoor afgestraft kan worden. In de slotfase kwam Wit-/Blauw, nadat HKC tot viermaal toe een voorsprong van twee punten niet uit kon bouwen, langszij en liep zelfs door naar een 21-23 voorsprong. Nu kwam toch ook de kwaliteit van HKC naar voren dat zij in een beslissende fase rust in haar spel houdt en het was de geroutineerde Eliza Roest die via een doorloopbal en van afstand de 23-23 eindstand op de borden schoot. Een terechte uitslag, waarmee beide teams, ondanks dat op meer was gehoopt, vrede konden hebben.

Zaterdag reist HKC naar Maartensdijk voor de wedstrijd tegen DOS Westbroek en zal dan vol voor de overwinning gaan om de ongeslagen koppositie te behouden. Aanvang van het duel in sporthal De Vierstee is 20.30 uur en wordt om 19.05 uur voorafgegaan door de strijd tussen de reserveteams. De supportersbus vertrekt om 18.15 uur.