Hardinxveld verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 van koploper Arkel.
Hardinxveld verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 0-1 van koploper Arkel. Mike Rijnders

Hardinxveld verliest nipt van koploper Arkel

9 februari 2019 om 19:58 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Op eigen veld heeft Hardinxveld zaterdagmiddag met 0-1 verloren van koploper Arkel. De enige goal in deze wedstrijd kwam tien minuten voor rust van de voet van Dylan Verschoor. Dankzij deze nederlaag moet Hardinxveld voorlopig verstek laten gaan in de strijd om de tweede periodetitel en raakt het daarnaast ook achterop in de algehele rangschikking in de subtop.

De harde rukwinden maakte verzorgd veldspel zo goed als onmogelijk aan de Sluisweg. Om die reden zagen de toeschouwers, overigens ook in groten getale meegekomen uit Arkel, zaterdagmiddag een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft deed Hardinxveld, wat voor rust de wind in de rug had, zichzelf zwaar tekort door niet tot scoren te komen. De thuisclub kreeg, voornamelijk in de persoon van Aron van Andel, een handvol opgelegde mogelijkheden welke het niet wist te benutten. Arkel deed dat wel en tien minuten voor de rust vond Dylan Verschoor het net (0-1).

In de tweede helft, waarin Arkel letterlijk en figuurlijk de wind mee had, kwam er van aanvalsspel weinig meer terecht voor Hardinxveld. De gasten uit Arkel lieten echter ook na om de wedstrijd voortijdig te beslissen, omdat het slordig was in de tegenaanval. Om die reden bleef het lang 0-1 en dus spannend aan de Sluisweg, waar in de absolute slotfase Robin de Kok tot tweemaal toe nog de grootste kans op de gelijkmaker had. De handige middenvelder zag, zowel met het hoofd als uit een vrije trap, zijn inzet beide keren net naast de verkeerde kant van de paal eindigen. Zo wist Arkel weer drie punten bij te schrijven en blijft het daarmee trotse koploper in 3C. Voor Hardinxveld lijkt de tweede periodetitel even uit zicht, maar krijgt het nog twee wedstrijden de kans om zich alsnog te mengen in de strijd.