Vriendenschaar onderuit

10 februari 2019 om 20:37 Sport/sport Deel je nieuws

In de uitwedstrijd tegen RWA is Vriendenschaar de ongeslagen status kwijtgeraakt. Aangezien de concurrent Rust Roest wel won staan beide ploegen gedeeld bovenaan.

Ondanks het feit dat RWA onderaan stond, werd deze wedstrijd vooraf als lastig gezien en in de praktijk bleek dat ook het geval.

Met fysiek tegenspel maakte RWA het Vriendenschaar erg moeilijk. De ploeg begon daardoor onrustig, de afronding was slordig, waarbij ook de rebound niet onder controle kwam. Helaas was Daan Brouwer niet fit, wat voor het eerste aanvalsvak een aderlating was.

Door de slechte afronding en slordig en gehaast aanvalsspel kwam Vriendenschaar de eerste helft niet verder dan een magere 8 doelpunten en gaf het scorebord halverwege 9-8 aan.

In eerste instantie liet de 2e helft hetzelfde beeld zien. Vriendenschaar moest alle zeilen bijzetten om aansluiting te houden en RWA hield de druk op de ketel. Door tactische omzettingen van coach Ekelmans en een duidelijker rolverdeling kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Het tij leek te keren bij een 14-17 voorsprong en het Vriendenschaar-publiek geloofde weer in een goede afloop.

Helaas kon de ploeg de opleving niet vasthouden en werden dezelfde fouten gemaakt als in de eerste helft. Hierdoor kon RWA weer terugkomen en sloeg de laatste minuten hard toe. Het eerste verlies was een feit voor Vriendenschaar, dat teleurgesteld afdroop.

De doelpunten werden gemaakt door Christian Brouwer (7), Jorrit Muilwijk en Julian Voorwinden (4), Daan Brouwer (2), Krista van Hunnik, Bert Verspuij en Arjanne Ambachtsheer (1).