River Trotters leidt gevoelige nederlaag in Veghel

11 februari 2019 om 18:46 Sport/sport Deel je nieuws

Na drie goede wedstrijden gespeeld te hebben in 2019 stond voor de mannenformatie van River Trotters de 2de wedstrijd tegen directe concurrent Attacus op het programma. Al jaren blijkt dit een stugge tegenstander waar RT het altijd moeilijk tegen heeft. Ook deze keer zal het weer geen makkelijke avond worden.

Na wat vertraging en een rommelige start van de warming up gaat de wedstrijd geleidt door de scheidsrechters Schuurmans en Nijgh van start. Het is Attacus dat als eerste de leiding neemt, en snel uitloopt naar 14-4. De Hoek&Blok mannen krijgen goede schoten, maar er wordt veel gemist. Na een 1e kwart waarin weinig scores vallen is de stand 14-8.

Maar in het 2de kwart is het toch weer Attacus dat uitloopt, maar gelukkig kan River Trotters nog enigszins aanhaken. Met veel moeite, en mede dankzij twee driepunters van Stef Zorg komen de Hardinxveldse mannen tot een ruststand van 43-31.

In het 3de deel van de wedstrijd neemt Attacus snel afstand en loopt uit naar 67-47. Het is eigenlijk alleen Ferdinald Zinhagel die wat terug kan doen en met 11 punten in doet hij namens RT nog wat terug. Het vierde kwart is meer van hetzelfde, en vanuit River Trotters nog steeds erg zwak, de wedstrijd wordt uitgespeeld, maar in de tweede helft is nooit aanspraak gemaakt op de overwinning.

Uiteindelijk speelt RT een zwakke wedstrijd tegen de sterke verdediging van Attacus, daardoor verdwijnt de tweede plaats van de competitie definitief uit het zicht van de Hardinxvelders.

Vrijdag 15 februari wordt gespeeld in Rosmalen tegen Black Eagles, en dan mag na een paar weken rust op zaterdag 9 maart thuis aangetreden worden tegen de heren van Den Dungk. We hopen jullie dan weer in de Wielewaal te zien, om ons team aan te moedigen.