Zwak Hardinxveld verliest in en tegen Alblasserdam (2-0).
Zwak Hardinxveld verliest in en tegen Alblasserdam (2-0). Mike Rijnders

Nederlaag voor inspiratieloos Hardinxveld

16 februari 2019 om 20:37 Sport/sport

ALBLASSERDAM Na de nederlaag tegen Arkel (0-1) vorige week aan de Sluisweg, heeft Hardinxveld zaterdagmiddag opnieuw geen punten kunnen pakken in Alblasserdam. Na een uitermate zwakke vertoning van Hardinxveld ging de ploeg van trainer Arjan de Vries uiteindelijk met 2-0 onderuit op het Alblasserdamse Sportpark Souburgh. Met deze nederlaag zakt Hardinxveld verder weg in de brede middenmoot en ziet het de kansen op aansluiting met de top en/of de tweede periodetitel in twee weken tijd als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Door Mike Rijnders
t @MikeRijnders

Vanwege afwezigheid van enkele sterkhouders moest De Vries zaterdagmiddag improviseren in zijn basiself. De oefenmeester kon in zijn basisopstelling geen beroep doen op Richard Zwakhals, Danny van den Bout (beide wintersport) en Vincent van Lopik (blessure), waardoor Thomas Rozeboom Bos en Christian Verschoor in de basis startten. In een saaie eerste helft lukte het Hardinxveld zaterdagmiddag niet om ook maar één kans te creëren richting het doel van Alblasserdam. Omdat het ook van de kant van de thuisclub matig was, bleef het tot slotminuut van de eerste helft doelpuntloos. Echter, bepaalde Murat Elibol de ruststand in de laatste seconden voor de pauze op 1-0. In de tweede helft zocht Hardinxveld, met behulp van invallers Zwakhals en Van den Bout, nog wel de aanval richting het doel van Alblasserdam. Echter kwam de ploeg niet tot grote kansen, maar vloog een volley van Robin de Kok nog wel rakelings langs de kruising. Een kwartier voor tijd gaf Marc Koning, die dit seizoen al zo vaak belangrijk was voor Hardinxveld, na een slechte doeltrap de thuisclub gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was Damiën Buwalda die de eindstand bepaalde op 2-0 voor Alblasserdam.

Na afloop van de wedstrijd waren de woorden van een ziedende Arjan de Vries glashelder. ,,Onze eerste helft was ver beneden peil. Er ging helemaal niets uit van onze kant; geen beleving, geen teamspirit, helemaal niets", zat de oefenmeester nog altijd vol onbegrip. ,,In de rust heb je het er met elkaar over en dan gaat dat in de tweede helft wel iets beter. Echter kwamen wij vandaag geen moment lekker in de wedstrijd en was het eigenlijk gewoon een kansloos verhaal. Ik ben hier ontzettend teleurgesteld over", aldus De Vries. De volgende wedstrijd is voor Hardinxveld op zaterdag 23 februari tegen Unitas, als om 15:00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Molenvliet in Gorinchem.