Denk en Zet 2 verliest, Kalis door naar NK finale.

23 februari 2019 om 17:24 Sport/sport Deel je nieuws

De wedstrijd van de dammers van Denk en Zet 2 bij Zwijndrecht eindigde in een zure 8 – 4 nederlaag. Arie Bakker werd in het late middenspel verrast door een combinatie van zijn tegenstander en kon vrijwel meteen opgeven. Een remise werd genoteerd voor Gertjan van Herwaarden, hoewel er mogelijk meer in gezeten had. Ook een puntendeling was er voor invaller Peter van Noordennen aan het eerste bord.

Daaf van Wijngaarden kwam in zijn partij in een goede positie, maar bleek na drie uur dammen in een remise te moeten berusten. Een fraaie combinatie, uitgevoerd door zijn tegenstander, bracht Gerrit den Besten aan het wankelen. Den Besten speelde rustig door, maar moest in het eindspel toch de punten bij zijn opponent laten. Piet Verkaik speelde een prima wedstrijd, met een puntendeling als uitslag.

Door deze nederlaag staat het zestal onderaan in de Zuid-Holland Zuid competitie.     

 

Afgelopen zaterdag speelde Wim Kalis in Utrecht zijn laatste wedstrijd voor de halve finale van Nederland. Vooraf was bekend dat een remise voldoende was om door te gaan naar de NK finale. Na 53 zetten kon Kalis de punt op het formulier vermelden. Weer een prachtig resultaat van onze plaatselijke dammer, die in april een vervolg krijgt.  

advertentie
advertentie