Gerco Blokland en Christian Verschoor in duel met Unitasspits
Gerco Blokland en Christian Verschoor in duel met Unitasspits Teus Stam

Hardinxveld wint ruim van hekkensluiter Unitas

25 februari 2019 om 10:37 Sport/sport Deel je nieuws

Hardinxveld heeft met de uitwedstrijd bij hekkensluiter Unitas een ruime overwinning kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Arjan de Vries dicteerde het duel van begin tot het einde en bleek ook vele malen effectiever dan de onderaan de ranglijst bungelende thuisclub.
Na een 0-2 voorsprong bij de pauze kreeg Hardinxveld in het tweede deel nog meer ruimte om uit te lopen naar een afgetekende 0-6 zege.

Wegens een blessure, een schorsing en wintersport ontbraken respectievelijk Vincent van Lopik, Patrick Zwakhals en Robin de Boon bij Hardinxveld aan de start op het zonnige Gorcumse sportpark Molenvliet. Als plaatsvervanger in het centrum van de verdediging acteerde Gerco Blokland na twee seizoenen weer verdienstelijk in de basis van het eerste elftal. Unitas probeerde Hardinxveld te overrompelen met een razendsnelle opening. Maar toch kreeg Hardinxveld ook in de beginfase de beste kansen. Met een schot van Richard Zwakhals in het zijnet en een hard schot van Johan Woltman op de vuisten van Unitas doelman Fikrie Adahchour. Een misverstand bij een terugspeelbal kon Hardinxvelddoelman Marc Koning net buiten de zestien redden met een tackle op de bal, die hem niettemin een gele kaart opleverde. Maar ook de vrije trap die volgde werd door hem knap net binnen de paal gered. Na ruim een kwartier opende Hardinxveld de score toen Aron van Andel een hoekschop van Robin de Kok binnen knikte. Hardinxveld hield de druk erop en toen Unitas de bal niet weg kreeg uit de zestien meter schoof Robin de Kok de 0-2 binnen.
In het tweede deel liep de WSB brigade vrij eenvoudig verder uit. Hardinxveld kreeg meer ruimte en toonde zich effectief. Uit een pass van Robin de Kok dook Richard Zwakhals in de ruimte achter de Unitasverdediging en tekende zo de 0-3 aan. In het laatste kwart van de wedstrijd had Hardinxveld aan een zevental minuten genoeg om de score op te voeren tot maar liefst 0-6. Danny van den Bout, Richard Zwakhals en Johan Woltman verbonden hun naam aan die treffers. Toch probeerde Unitas in de laatste minuten de eer nog te redden en leverde een actie voor de doellijn doelman Marc Koning een hoofdblessure op. Toen de Hardinxveldkeeper weer was opgelapt vond ook arbiter de Jong het genoeg en kon Hardinxveld een verdiende 0-6 overwinning bijschrijven. Daarmee verstevigde Hardinxveld de positie op plaats zeven in de middenmoot van de ranglijst en lijkt er voor Unitas op de laatste plaats geen redden meer aan in de derde klasse.
Het volgende weekend wordt er in het zuidelijk district wegens carnaval niet gespeeld en vervolgt Hardinxveld op 9 maart de competitie met opnieuw een uitwedstrijd bij de nummer acht van de ranglijst, De Alblas.

 

Richard Zwakhals in duel met Unitas
Aron van Andel aan de bal tussen Unitassers
advertentie
advertentie