Nieuwe entreegebouw GeoFort om groeiend aantal bezoekers te kunnen ontvangen
Nieuwe entreegebouw GeoFort om groeiend aantal bezoekers te kunnen ontvangen GeoFort

GeoFort wordt dé showcase voor de toekomst van onze planeet

28 februari 2019 om 10:30 lokaal Deel je nieuws

?Topsector Energie heeft net laten weten dat GeoFort gaat functioneren als dé showcase voor de toekomst van de planeet aarde. Straks kan iedereen op het fort de energietransitie beleven. Van jong tot oud. Van scholier, burger tot professional.

Van een ouden vervallen fort tot een modern science center met jaarlijks 100.000 bezoekers. 
Vanaf de opening in 2012 maken wij kinderen, gezinnen en scholen enthousiast voor de toekomst van de aarde. Voor thema’s als klimaat, duurzaamheid en geografie. De bezoekersaantallen groeien. Om deze vraag op te kunnen vangen, is er een gloednieuw entreegebouw gebouwd. GeoFort won in 2016 al een prijs als beste kindermuseum ter wereld. De Europa Nostra Prijs in 2018. Dat alles lukt niet met een standaard museumaanpak. 

Een museum. Maar dan anders.
Bij GeoFort vinden we het belangrijk om jong tot oud bewust te maken van de belangrijke thema’s die nu en in de toekomst van belang zijn voor onze aarde. We vertalen toekomstgerichte thema’s naar nu. Wij hebben het over smartphones en satellieten. Over klimaat, slimme en duurzame steden en big data.

In de toekomst zal er nog meer focus liggen op thema's als duurzaamheid en de energietransitie bij GeoFort. We vinden het belangrijk om bewustzijn rondom deze thema's te creëren bij jongeren.

Niet met exposities achter glas of lint. Maar met interactieve exhibits. In de GeoExperience kan je ontdekken, experimenteren en ervaren. 

Daarnaast hebben we onderwijsprogramma’s die boeien. Leren gaat beter als het leuk is. Daarom ontwikkelt GeoFort onderwijsprogramma’s die jonge kinderen en jongeren spelenderwijs bekend maakt met alles rondom geografie. Programma’s die aanzetten tot samenwerken en interactie. In 2018 ontvingen wij 12.600 leerlingen van basisscholen, VMBO’s tot technasia. 

GeoFort – dé showcase voor de toekomst van onze planeet
advertentie
advertentie