Hardinxveld verspeelt zege in extremis
Hardinxveld verspeelt zege in extremis Mike Rijnders

9 maart 2019 om 21:20 Sport/sport

ALBLASSERDAM Niet voor het eerst dit seizoen heeft Hardinxveld zaterdagmiddag in de absolute slotfase een cruciale tegentreffer moeten incasseren. Ditmaal was het thuisclub De Alblas wat zich ver in blessuretijd nog naast Hardinxveld schoot: het werd 1-1.

In de eerste helft kon Hardinxveld zich nog prima onder het 'powerplay' van de thuisclub uit voetballen, iets wat na de hervatting steeds lastiger werd. Christian Verschoor kopte Hardinxveld verdiend op voorsprong (0-1), waarna De Alblas als antwoord wel de paal maar geen doel trof. Bizarre weersomstandigheden zorgden nog voor een voortijdige aftocht in de eerste helft, waar onweer en stormachtige rukwinden het spel noodgedwongen even stil legden. In de tweede helft kopte Aron Eijkelboom nog op de lat, maar daarna was het vooral de thuisclub wat de druk steeds verder opvoerde. De Alblas kwam niet tot grote kansen, maar diep in de extra tijd schoot Richard van den Berg de 1-1 tegen de touwen. Na afloop had trainer Arjan de Vries logischerwijs flink de balen van de domper in blessuretijd. ,,Vandaag speelden meerdere factoren een doorslaggevende rol in deze wedstrijd, wat uiteindelijk niet in ons voordeel uitpakte. Wordt het 0-2, is het gespeeld, maar die bal komt onderkant lat terug het veld in. Daarna werd de druk groot, maar hield mijn ploeg zich knap staande. Dat we dan toch weer het deksel op de neus krijgen is enorm zuur", aldus De Vries. De volgende wedstrijd voor Hardinxveld is zaterdag 16 maart op eigen veld tegen VVAC, als om 14:30 uur wordt afgetrapt aan de Sluisweg.