Dames 1 River Trotters gemakkelijke overwinning

11 maart 2019 om 09:45 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdag 11 maart was de rematch de dames van River Trotters tegen New Stars. De uitwedstrijd was spannend met uiteindelijk positief resultaat door de BM van Houwelingen Dames met 11 punten. We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden en gelukkig was er veel publiek om ons te ondersteunen.

De sprongbal leverde gelijk een kans voor de dames BM van Houwelingen waarna Karin Groeneveld en Marion den Butter de score opende met 2 - 3 punters achter elkaar. Lisanne Schoon pakte met regelmaat indrukwekkende rebounds met geweldigde scores via de linkerkant, ookwel Linker Lies. Esmey de Haas en Joyce Jansen pakte middels sensationele steals mooie punten mee. Het eerste kwart werd dan ook overtuigend gewonnnen met 21-7. Het tweede kwart was wat lastiger aangezien de Dames van New Stars de zone neerzette. Deze stond strak en het was de eerste minuten wat lastig om tot scoren te komen. Gelukkig was Marion den Butter in topvorm en de meest bijzondere acties gingen raak. Eindstand 2e kwart 31-15.

Tijdens de rust werden we opgepept door Jaap, Nigel en niet te vergeten onze superassistent Marco.

Vol enthousiame gingen we het derde kwart in met resultaat; Daan van Oosten stond te knallen en pakte de ene na de andere bal af. Marion den Butter gaf toch een paar passen die in de NBA niet zouden misstaan. Esther Slieker zorgde hierdoor voor een geweldige lay-up waar nog lang over nagepraat zal worden. Michelle Scharloo pakte ook nog een paar punten mee middels de vrije worpen Sam Cornege scoorde meerdere keren vanuit haar favo positie waardoor we gelukkig het derde kwart een antwoord hadden op de zone. Dit werd dan ook afgesloten met 49-26.

Het vierde kwart waren de dames van BM van Houwelingen niet meer te stoppen en ging bijna alles raak wat raak kon gaan.. Waar we het hele jaar zo hard voor hebben getraind kwam op deze vrijdagvond allemaal samen. Misschien een idee om volgend jaar wat vaker om de vrijdag te spelen want iedereen was aan. De wedstrijd werd gewonnen door de dames van BM van Houwelingen met de geweldige score van 65-34.