Robotpoes voor bewoners Tiendwaert

12 maart 2019 om 07:34 lokaal

H'VELD-G'DAM Verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam heeft onlangs een robotpoes ontvangen uit handen van Bert Besems, eigenaar van Partners in Beeld uit Hardinxveld-Giessendam. De robotpoes heeft een positief effect op bewoners met dementie.

Robotpoezen worden in verpleeghuizen steeds vaker gebruikt. ,,De robotpoezen hebben een positief effect bij bewoners met dementie", vertelt Piety Nijhoff, locatieleider van Tiendwaert. ,,Zij komen vaak tot rust als zij kunnen knuffelen met de robotpoes." De poes ziet er niet alleen levensecht uit, maar maakt ook nog eens authentieke geluiden. ,,Als iemand de robotpoes aait, dan reageert de kat daarop door te gaan spinnen. We zien dat bewoners er baat bij hebben en dat is mooi om te zien."

Nadat locatieleider Piety de poes in ontvangst heeft genomen nam mevrouw Leening, bewoner van Tiendwaert, de robotpoes als eerste op schoot. Zij verwelkomde het dier vriendelijk en beloofde dat zij goed voor haar zou zorgen. ,,We zijn erg dankbaar voor de donatie", zegt Piety. ,,We vinden het bijzonder dat er vanuit het bedrijfsleven in Hardinxveld aandacht is voor mensen met dementie. En dat Bert aan Tiendwaert dacht om de poes aan te schenken. We waarderen het enorm."

advertentie
advertentie