Huisartsenpost na River Trotters 90 vs 74 Pendragon

16 maart 2019 om 10:12 Sport/sport Deel je nieuws

De thuiswedstrijden in Tilburg zijn meestal om 21:00uur op vrijdagavond. Op Christiaan na was de Hoek en Blok selectie compleet, startende met Niek, Leron, Stef, Gillian en Arco. TSBV Pendragon staat 7e en River Trotters verdeelt met BAL de 3e plaats, om te blijven strijden voor een top twee plek zijn dit belangrijke punten om mee naar huis te nemen. 

Na de eerste sprongbal is te zien dat beide teams een hoog tempo kunnen spelen, Stef en Gillian werken de scorekaart al aardig vol en slaat River Trotters vroeg een gaatje. Echter door onnodig balverlies en een aantal sterke tweede kans opties komt de thuisploeg weer terug in beeld en pakt met 21-20 het eerste kwart. Deel twee gaat gelijk op, beide teams wisselen door en de sleutel lijkt hem te zitten in uithoudingsvermogen en de verdedigende druk. Niet geheel verassend dat in dit soort wedstrijden het fysiek gaat tellen en dat de arbitrage er dubieuse beslissingen op na hield. Zo liep Arco al vroeg met een tand door zijn lip en maakte een guard bij Pendragon kennis met Gillian zijn elleboog. Ferdy kreeg hard een knie zijn bovenbeenspier en werd het gezellig rust met 43-45.

Start na rust was het Stef die weer met scherp schoot, Leron en Niek deden er een schepje bovenop, alleen daar was Pendragon weer met een paar mooie schoten van buitenaf. Wie ging deze pot pakken dan? Eind derde kwart floot de scheids tegen Stef voor flopping (schwalbe), met het nodige geschreeuw viel hij neer waarop de collega scheidsrechter ook nog een technische fout wilde geven, totdat Stef zijn hoofd tilde en er een plas bloed uit zijn wenkbrauw stortte.
Toch maar balbezit River Trotters. Vanaf hier was het duidelijk, alleen voor het uitvallen van Stef ging River Trotters deze wedstrijd niet weggeven. Tussenstand na drie kwarten, 60-68 voor de Hardinxvelders. En waar Pendragon via hun guards wat scores maakte, werdt Leron wakker en knalde samen met Gillian naar een voorsprong van 20 punten. Gillian die de Hoek en Blok selectie de gehele wedstrijd op sleeptouw nam met maar liefst 30 punten! Muris pakte nog verdiend zijn technische mee voor het teambelang en met drie geblesseerde spelers kon River Trotters terug kijken op een verdiende overwinning. Stef kwam rond 01:30 van de artsenpost af en traint dinsdag gewoon mee.

Aanstaande zaterdag 23 Maart speelt de Hoek en Blok heren 1 selectie thuis in sporthal de Wielewaal tegen Blauw Wit uit Roosendaal om 20:30uur. Ben je erbij voor het support?

advertentie
advertentie