Buurt Bestuurt kaart veiligheid Rivierdijk aan

17 maart 2019 om 14:18 lokaal Deel je nieuws

De vrijwilligers van Buurt Bestuurt uit Boven-Hardinxveld hebben de veiligheid van de Rivierdijk tussen het veer en het Dr. Kolffgemaal aangekaart bij de gemeente.

In 2018 hebben Buurt Bestuurt-leden dit deel van de Rivierdijk geschouwd en punten waar de veiligheid te verbeteren is, op papier gezet. Deze punten zijn vervolgens besproken met wethouder Boerman. Het gaat daarbij om ontbrekende fiets- en voetpaden, slecht uitgevoerde opritten voor mindervaliden, onvoldoende uitzicht bij uitritten door bijvoorbeeld containers, enz. Wethouder Boerman zegde toe om te onderzoeken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Afgelopen maand heeft hierover terugkoppeling plaatsgevonden. Een flink aantal punten kunnen op korte termijn worden verbeterd. Het gaat dan om aanpassingen van opritten voor mindervaliden, aanleg van ontbrekende stukjes voetpad en een andere opstelling van verzamelcontainers. Voor andere punten, zoals de aanleg van een voetpad ter hoogte van de voormalige Rokerij, ontbreekt de ruimte. Die kan wel ontstaan bij een volgende dijkverzwaring en komt op een lijst, die de gemeente te zijner tijd daarbij in zal brengen. Buurt Bestuurt is blij met de toegezegde verbeteringen.

Wilt u hierover meer weten of ziet u andere mogelijkheden in Boven-Hardinxveld, de vrijwilligers van Buurt Bestuurt vergaderen iedere tweede woensdag van de maand 19.30 uur in ’t Hart in Boven-Hardinxveld.

 

advertentie
advertentie