Stichting Groene Hart verzorgt middag over industrieel erfgoed

21 maart 2019 om 17:02 lokaal

SLIEDRECHT Op zondag 31 maart organiseert de Stichting Groene Hart een middag over industrieel erfgoed met een lezing, wandeling en museumbezoek. Deelname is gratis.

De St. Groene Hart heeft een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden die niet alleen voeren langs industrieel erfgoed maar ook langs oude, bijzondere begraafplaatsen waar familiegraven van bekende industriëlen te vinden zijn.

De middag begint met ontvangst met koffie en thee in het Baggermuseum in Sliedrecht en na een korte inleiding over het industrieel erfgoed deelt Leon Bok (adviseur Rijksdienst voor cultureel erfgoed voor funerair erfgoed) zijn kennis van de oude begraafplaatsen en familiegraven van bekende industriëlen in de regio.

Daarna is er de keus om mee te doen met een wandeling langs het industrieel erfgoed in Sliedrecht of een rondleiding door het museum.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan via kramer.groenehart@gmail.com waarna u een bevestiging van deelname ontvangt.

advertentie
advertentie