Het kampioenschap is binnen voor HKC1!
Het kampioenschap is binnen voor HKC1! Iemke de Boon

Opnieuw titel en promotie voor HKC

24 maart 2019 om 12:08 Sport/sport Deel je nieuws

HKC is met zevenmijlslaarzen de top van het Nederlands korfbal binnengedrongen. Zaterdag werd door de Boven-Hardinxvelders het derde kampioenschap en evenzovele promoties in vier jaar gerealiseerd en zijn hiermee opgeklommen van de tweede klasse naar de Hoofdklasse, het één na hoogste korfbalplatform in Nederland, dus net onder de Korfbal League. Dit seizoen was HKC ongenaakbaar in de Overgangsklasse, bleef ongeslagen en kon met nog één wedstrijd te gaan een voor HKC historische prestatie neerzetten. Voor de kampioenswedstrijd tegen Dos Kampen/Veltman moesten extra plaatsen in Het Dok worden gecreëerd om alle toeschouwers te kunnen huisvesten. Het zorgde voor een geweldige ambiance waarin het eerste kampioenschap in de eigen sporthal Het Dok binnengehaald moest worden.

HKC nam snel een 3-0 voorsprong maar al snel verliep de eerste helft exemplarisch voor hoe een kampioenswedstrijd veelal gaat. Dos Kampen scoorde tweemaal tegen en teveel ongebruikelijke slordigheden stonden een snel op grote afstand zetten van Dos Kampen in de weg. Nervositeit die bij het spelen van een kampioenswedstrijd toch altijd weer de kop op steekt speelde hierbij een grote rol. De gasten wisten steeds weer aan te klampen, wanneer HKC weer dreigde uit te lopen en daardoor bleef het HKC-publiek op het puntje van de stoel zitten, omdat het nemen van een ruime voorsprong al vroeg in de wedstrijd er nu niet in zat. Uiteindelijk ging HKC toch met een 9-6 voorsprong de rust in, wat alle perspectief bood om het karwei in deze wedstrijd af te maken.

Na rust kwam Dos Kampen eerst nog angstig dichtbij (9-8)maar daarna gingen bij HKC toch alle remmen los. In snel tempo gingen de Hardinxveldse doelpunten vallen en liep de brigade van de succesvolle trainer-coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen in snel tempo uit naar een 14-8 voorsprong. Toen werd duidelijk dat Dos Kampen niet bij machte was om HKC nog van de titel af te houden en kon HKC het publiek gaan vermaken met een aantal fraaie staaltjes korfbal met even fraaie doelpunten. De suprematie over de tegenstander die in de tweede helft geëtaleerd werd, was symptomatisch voor het hele zaalseizoen, waarin de Novafrontploeg iedere tegenstander haar wil heeft opgelegd. De spelers konden de laatste tien minuten al meer gaan genieten van de geweldige sfeer, werkten daarbij ook nog aan het uitbreiden van de voorsprong om uiteindelijk met overduidelijke 24-15 cijfers historie te schrijven met HKC.

Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Remon Landwier nam de Hardinxveldse jeugd bezit van de zaal en kon de “HKC-beker met de grote oren” door wethouder sportzaken Jan Nederveen en HKC-voorzitter Jaap Tromp aan captain John den Dunnen worden overhandigd. Daarna kon het welverdiende kampioensfeest losbarsten.

Voor het kampioensteam kwamen de doelpunten van: John den Dunnen (6), Kelly de Bruin en Corné Troost (ieder 4), Lotte Scherstra (3), Annelies Kop en Eliza Roest (ieder 2) en Rianne Swets, Stefan den Breejen en Tjeerd Gort (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in Putten de laatste wedstrijd van dit succesvolle zaalseizoen tegen nummer twee De Meeuwen en de uitdaging voor HKC zal in deze wedstrijd zijn om haar ongeslagen status te behouden. Aanvang in De Meeuwen-sporthal is 19.55 uur.