Lars van der Rest namens Hardinxveld in duel met Streefkerk
Lars van der Rest namens Hardinxveld in duel met Streefkerk Teus Stam

Hardinxveld kan achterstand bij Streefkerk niet ombuigen

24 maart 2019 om 14:36 Sport/sport Deel je nieuws

Hardinxveld is er niet in geslaagd om een vroeg in de uitwedstrijd bij Streefkerk opgelopen achterstand om te buigen. Door enkele afwezigen met name in de verdediging was het in de beginfase zoeken voor de ploeg van trainer Arjan de Vries. Dat kwam Hardinxveld duur te staan, want na ruim een kwartier spelen was de eindstand van 2-1 al bereikt. De onmacht van Hardinxveld en de wilskracht van Streefkerk leverde vervolgens wel veel strijd maar geen doelpunten meer op.

Met een op twee plaatsen gewijzigde defensie en het gemis van de geblesseerde controleur op het middenveld Aron van Andel, begon Hardinxveld als middenmoter aan het treffen in Streefkerk, dat niet vrij van degradatiezorgen  was. Hardinxveld kreeg geen tijd om naar de juiste organisatie te zoeken, en keek binnen twee minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Hardinxveld leek zich wel snel te herpakken. Thomas Rozeboom Bos ging het duel aan in de zestien en uit de afvallende bal schoof Robin de Kok met een bekeken tikje de 1-1 binnen. Het herstel van Hardinxveld werd na ruim een kwartier opnieuw gebroken door de thuisclub. Uit een voorzet kopte Streefkerk vrij van dichtbij de 2-1 in het doel. Even later kreeg Hardinxveld de mogelijkheid om weer terug te komen uit een vrije trap net buiten de zestien meter. Het schot van Robin de Kok tikte de doelman van de thuisclub echter knap corner. Aan de andere kant moest Robin de Boon nog een gevaarlijke bal wegkoppen uit het doelgebied van Hardinxveld. Het tweede deel van de eerste helft leverde nauwelijks meer mogelijkheden op en lukte het Hardinxveld niet om nog een opening bij Streefkerk te vinden.
De WSB brigade voerde in de tweede helft het tempo verder op om de 2-1 achterstand te kantelen. Na een dieptepass pareerde de Streefkerkdoelman een vliegend schot van Danny van den Bout stijlvol. Ondanks de druk naar voren lukte het Hardinxveld nauwelijks om tegen het met veel inzet strijdende Streefkerk uitgespeelde kansen te creëren. In de absolute slotfase stoomde zelfs Hardinxvelddoelman Marc Koning bij hoekschoppen mee op naar voren. Met dit teleurstellende 2-1 verlies liet Hardinxveld de kans liggen om nog wat hogerop te komen en lijkt er daardoor niet meer in te zitten dan een middenmootpositie op de ranglijst.
Komende zaterdag 30 maart heeft Hardinxveld geen inhaalverplichtingen en speelt dan aan de eigen Sluisweg om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen de koploper van de westelijke derde klasse, FC Binnenmaas. Een week later op zaterdag 6 april vervolgt Hardinxveld als nummer zeven in de competitie met de thuiswedstrijd tegen de nummer vier, het Gorcumse SVW.