Hardinxveld aan de Sluisweg onderuit tegen Meerkerk (1-2).
Hardinxveld aan de Sluisweg onderuit tegen Meerkerk (1-2). Mike Rijnders

Hardinxveld onderuit tegen Meerkerk

20 april 2019 om 17:59 Sport

H'VELD-G'DAM Onder zomerse omstandigheden heeft Hardinxveld zaterdagmiddag op eigen veld met 1-2 verloren van Meerkerk. Het goed gevulde Sportpark Sluisweg had deze middag meer te genieten van de zon dan van het fraaie schouwspel op het veld, want zowel Hardinxveld als de gasten uit Meerkerk slaagden er niet bepaald in om de toeschouwers te vermaken. Halverwege de eerste helft kwam Meerkerk relatief uit het niets op voorsprong omdat Mechiel van Zessen vanaf elf meter rustig bleef (0-1). Een rake kopbal van Robin de Boon (1-1) zorgde er enkele minuten voor de pauze voor dat deze wedstrijd halverwege nog steeds in evenwicht was op het scorebord. In de tweede helft werd het er niet bepaald beter op en kregen beide ploegen steeds sterker het gevoel dat één goal wellicht voldoende zou zijn voor drie punten. Dat bleek ook een realistische gedachte, want een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd was Daan van der Leun de gevierde man. Zijn goal (1-2) zorgde voor drie Meerkerkse punten aan de Sluisweg, waardoor Meerkerk zich definitief veilig gespeeld lijkt te hebben. Voor Hardinxveld gaat het seizoen als een nachtkaars uit met een zesde plek en weinig uitzicht op een hogere klassering.