HKC onderuit bij koploper Swift

21 april 2019 om 11:41 Sport/sport Deel je nieuws
Bij de hervatting van de veldcompetitie was voor HKC de opdracht simpel: winnen van koploper Swift om nog enigszins zicht op de koppositie te kunnen houden. In de uitvoering bleek dat echter minder simpel. Nadat er in de eerste helft lange tijd weinig krachtsverschil bestond en de ploegen tot 6-6 gelijk opgingen, demarreerde Swift net voor rust naar 9-6. Na rust had Swift volledig controle over de wedstrijd en zij werd eigenlijk geen moment bedreigd door een tam HKC. De 16-13 overwinning voor de Zeeuwen was dan ook dik verdiend. Opvallend was dat er op deze zonnige zaterdag slechts een handjevol toeschouwers op het duel tussen de nummers 1 en 2 van de Overgangsklasse D was afgekomen, waardoor de ambiance wel een schril contrast vormde met de vele sfeervolle wedstrijden in de zaalcompetitie. Het begin van de wedstrijd was hoopgevend, want de wedstrijd was nog geen minuut oud toen beide ploegen al hadden gescoord. Vervolgens was het wel wachten tot de zevende minuut voor het volgende doelpunt, met direct de gelijkmaker daar achteraan. Dit herhaalde zich een aantal keren en geen van beide ploegen kon het initiatief naar zich toetrekken. Door de lastige wind was het blijkbaar lastig om de korf te vinden en met een magere 6-6 score niet ver voor rust leken de teams met een close stand de thee op te gaan zoeken. Swift dacht daar echter anders over en met drie goals op rij sloegen zij in de eindfase van de eerste helft toch een gaatje van drie treffers: 9-6. Na rust was het HKC dat als eerste scoorde, maar vervolgens was het de thuisclub dat in enkele minuten tijd de stand naar 12-7 tilde. Daarmee was de strijd al in een vroegtijdig stadium beslecht en kabbelde de wedstrijd wat voort. Swift scoorde daarbij tweemaal, voordat HKC, na ruim een kwartier spelen in de tweede helft, daar twee treffers tegenover stelde: 14-9. Swift liep vervolgens nog uit naar 16-10, waarna HKC in de ultieme slotfase nog even de geest kreeg en nog driemaal scoorde:16-13. Het was echter te mager geweest om Swift te laten wankelen en de overwinning was dan ook volkomen verdiend voor de ongeslagen koploper. Voor HKC scoorden: Corné Troost (5), Kelly de Bruin, Rianne Swets en John den Dunnen (ieder 2) en Stefan en Breejen en Eliza Roest (ieder 1). Door Koningsdag en de meivakantie ligt de veldcompetitie nu twee weken stil, waarna op 11 mei in Boven-Hardinxveld de onvervalste derby tussen HKC en Vriendenschaar wordt gespeeld.