CBV Binnenland VU18 met in de gelederen onder meer Joska Rikkers en Kathelijne van Bennekom.
CBV Binnenland VU18 met in de gelederen onder meer Joska Rikkers en Kathelijne van Bennekom. CBV Binnenland

Basketbaltalenten in play offs

27 april 2019 om 13:47 lokaal

H'VELD/G'DAM Vijf basketbalmeisjes uit de regio spelen de komende periode in de basketbal play offs voor het Nederlands kampioenschap. En dat is een unicum.

door Egbert Egberts

Imke van Genderen en Joska Rikkers uit Hardinxveld en Kathelijne van Bennekom uit Gorinchem spelen de zogenaamde Final Four wedstrijden voor hun huidige vereniging CBV Binnenland in Barendrecht tijdens zowel de U18 als de U20 eindstrijd. Laura Nederveen speelt de U18 Final Four. Zij komt uit Papendrecht. Evianne van Toor uit Kedichem neemt deel aan de play offs voor de U20. 
De eerste wedstrijden zijn op 3 en 4 mei. De retourwedstrijden vinden plaats op 10 en 11 mei. Met uitzondering van Kathelijne van Bennekom hebben alle jeugdige talenten bij het Hardinxveldse Rivertrotters gespeeld. Evianne van Toor kwam voordien ook nog voor GOBA Gorinchem uit. 

CBV Binnenland wordt in de regio gezien als de kweekvijver van regionaal talent en springplank voor talenten naar de top in het Nederlandse basketbal. Sommige jeugdigen maken daarna zelfs de sprong naar basketbalclubs in het buitenland. De vereniging heeft vaker spelers en speelsters uit de regio binnengehaald. Maar vooral bij de meisjes en vrouwen blijkt het aantal geselecteerde toppers dat afkomstig is uit Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht en Gorinchem dit jaar gegroeid. 
 

advertentie
advertentie