Vader Bert en dochter Daphne van den Bout hebben allebei een rood-wit hart en ademen voetbal.
Vader Bert en dochter Daphne van den Bout hebben allebei een rood-wit hart en ademen voetbal. Egbert Egberts

Beide verknocht aan rood-wit: vrouwenvoetbal in de lift

1 mei 2019 om 19:15 lokaal

H'VELD-G'DAM Het langst actieve lid in de vrouwenvoetbaltak van VV Hardinxveld is de pas 21-jarige Daphne van den Bout. Samen met vader Bert (50) is ze al zo'n vijftien jaar betrokken bij het meidenvoetbal binnen de club.

door Egbert Egberts

Overigens is Bert van den Bout al veel langer aan de club verbonden. De eigenaar van een schildersbedrijf speelde van zijn negentiende tot en met zijn veertigste in de zondag 1. En kleurt dus net zo rood-wit als zijn dochter en zijn zoon Danny, speler van het eerste van de zaterdagafdeling. ,,Maar ik zet me in voor de meisjes- en vrouwenafdeling sinds Daphne voetbalt. Zij begon bij de jongens pupillen. En maakte, toen de vrouwenafdeling een meisjesteam erbij kreeg, na drie jaar de overstap."

Daphne werd gezien als één van de talenten binnen VV Hardinxveld maar maakte tot nu toe nog nooit een switch naar een andere vereniging. ,,Daar heb ik me nooit mee bezig gehouden. Het is ontzettend gezellig binnen 'VVH'. Ook al bestaat het eerste vrouwenteam uit verschillende leeftijdsgroepjes en gaan sommige hun eigen weg, we hebben het in het veld prima naar ons zin. Vorig jaar zijn we nog kampioen geworden. We gaan ook elk jaar met elkaar op een uitje. Dat zorgt voor saamhorigheid. En met de aan het eind van dit seizoen scheidende trainer Jan Bakker hopen we als alles goed gaat misschien wel wéér kampioen te worden."

Vader Bert, coördinator bij de meisjes- en vrouwenvoetbalteams, is er trots op dat het naar wens gaat met het team van zijn dochter. Ook de in lijn meegroeiende MO13-1, MO15-1 en MO17-1 die het volgend seizoen in elk geval gaan deelnemen aan de competitie gaan goed. ,,We hebben in de jaren dat meisjesvoetbal een grote groei doormaakte wel honderd enthousiaste speelsters gehad. Nu is het wat teruggelopen, maar het kan zomaar weer zo zijn dat door aanwas naar aanleiding van het schoolvoetbal en meetrainende vriendinnetjes tijdens introductietrainingen er vooral bij de jongste groep uitbreiding komt. Dat was vorig jaar ook zo." Maar ook het succes van de vrouwen kan voor een boost zorgen. Daphne: ,,We doen goed mee bovenin. Directe concurrent is Sleeuwijk. Daar spelen we op 11 mei thuis tegen. Winnen we onze resterende vier wedstrijden waaronder deze topper dan zijn we wéér kampioen. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn."
Ook al zorgt haar baan ervoor dat ze soms wat bezwaard aan de trainingen begint, eenmaal op het veld gaat Daphne er helemaal voor. ,,Ik wil graag beter worden. Vind niet echt van mezelf dat ik supergoed ben maar ik geef wel altijd alles voor het team." Ze geeft aan behulpzaam en betrouwbaar te zijn. Komt sympathiek over. Maar laat ook weten wat onzeker te zijn. ,,Maar op het veld is dat weg, hoor." Haar vader beaamt dat. ,,Ze had ook hoger kunnen spelen als ze dat wilde. Maar ze is bij VV Hardinxveld prima op haar plek." Het feit dat vriend Niels Nomen, speler van het eerste van de zaterdag, momenteel langdurig geblesseerd, ook aan de club verbonden is speelt wellicht ook een rol.

advertentie
advertentie