De driekleur (vlag) op zondag?

5 mei 2019 om 16:38 lokaal Deel je nieuws

Vanmorgen voor het naar de Grotekerk gaan in Dordrecht stak ik de vlag uit. De eerste in de Kerkweg. Mooi zo,n vlag en zeker met de herinnering welke er bij hoort. En dat is dat ik de vlag in vrijheid kon uitsteken. Ook op de grotekerk te Dordrecht boven in de top de vlag als teken van de vrijheid welke in de kerk werd benadrukt door de lutherse dominee.

Terug in Hardinxveld geen vlag op de oude kerk in de Peulenstraat. Immers de zondagsrust zou verstoorde kunnen worden of zo iets. gelukkig wel van het gemeentehuis. En zo moet dat. Immers de Joodse tak van mijn familie zou wat blij geweest zijn met de uiting van vrijheid. Ook mijn vader die in een kast verbleef tijdens de bezetting. En nee niet de hele dag daar in Rotterdam. Mijn moeder zocht kooltjes aan het spoor aan de Hilledijk vlak bij de stoonlocomotieven. En mijn schoonvader was als dwangarbeider weg gevoerd naar Duitsland. Voor hen waren Duitsers Moffen. Ik vlag ook voor hen en allen die vrijheid vieren. Dan maar geen zondagsrust!

In de kerk in Dordrecht werd het Wilhelmes gezongen ik hoop maar ook in de Oudekerk aan de Peulenstraat. Dan doe je nog wat!

Een knalfeest heb ik niets mee maar een vlag in top wel.

Leef wel in vrijheid! proficiat.

advertentie
advertentie