Sprongduel
Sprongduel Wim v.d.Pijl

Vriendenschaar verliest door matige 1e helft

19 mei 2019 om 21:10 Sport/sport Deel je nieuws

Op voorhand was de wedstrijd tegen Nieuwerkerk, dat nog in de race is voor de 1e plaats, geen eenvoudige klus en werden de wedstrijden daarna, tegen de directe concurrenten, als cruciaal gezien. Achteraf had er misschien iets meer in gezeten, als Vriendenschaar de eerste helft scherper was geweest. Nu stond er, na een 8-15 ruststand, uiteindelijk 19-25 op het wedstrijdformulier en kon men alleen terugkijken op een goede tweede helft.

Beide ploegen hadden de eerste minuten moeite met scoren en het was Daan Brouwer, die weer in de basis kon starten, die de score opende en daarmee ook gelijk de enige voorsprong op het scorebord zette. Het duurde lang voor de wedstrijd echt op gang kwam en tot 5-7 ging het redelijk gelijk op. Daarna sloeg Nieuwerkerk een gat, mede dankzij de CAB holland-ploeg,die slordig speelde en onnodige doelpunten weggaf en daarmee de tegenstander in het zadel hielp.

Na de rust pakte Vriendenschaar het beter op en liet het gat niet groter worden. Beide ploegen bleven regelmatig scoren en het was ondanks het scoreverschil een interessante krachtmeting. In de eindfase kwam Bert Verspuij de aanval versterken en wist Vriendenschaar het verschil nog terug te brengen tot 4 doelpunten . Het publiek hoopte op een spannende slotfase, maar Nieuwerkerk gooide de deur dicht door de marge weer naar 5 te brengen en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Vriendenschaar staat nog steeds op plaats 5, maar de spanning in de poule is, door de winst van lantaarndrager Valto op HKC, nog groter geworden. Het tweede bedrijf biedt echter voldoende perspectief voor goede resultaten de komende wedstrijden.

De doelpunten werden gemaakt door: Jorrit Muilwijk en Julian Voorwinden (5), Daan Brouwer (3), Bert Verspuij en Christian Brouwer (2), Celine van Meeteren en Krista van Hunnik (1).