Hardinxveld verliest ook laatste wedstrijd bij Schelluinen (4-2) en eindigt op achtste plaats in 3C. Mike Rijnders

Hardinxveld besluit seizoen met nederlaag bij Schelluinen

25 mei 2019 om 17:57 Sport

SCHELLUINEN Met een 4-2 nederlaag bij Schelluinen heeft Hardinxveld het seizoen zaterdagmiddag afgesloten met een achtste plaats in 3C. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de ploeg van afzwaaiend trainer Arjan de Vries.

In de eerste helft kende Hardinxveld veel moeite met het makkelijker voetballende Schelluinen. Na kleine mogelijkheden voor Hardinxveld was het de thuisclub die de eerste vlotlopende aanval succesvol wist af te ronden. Binnen het kwartier wist Diego Kemp met fraai voorbereidend werk Nick Dekker te vinden die de 1-0 aantekende. Ook na de openingstreffer kreeg Hardinxveld nog enkele kansjes, maar hield Schelluinen het betere van het spel. Halverwege de eerste helft verdubbelde Robin Peursem de marge vanaf elf meter (2-0) na een onhandige overtreding in de defensie van Hardinxveld. De 2-0 was tevens de ruststand.

De eerste helft was voor Schelluinen, maar in de tweede helft herstelde Hardinxveld zich knap. Vlak na rust tikte Aron van Andel de aansluitingstreffer binnen (2-1) en leek Hardinxveld op weg naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft herstelde Robin Peursem de marge van twee voor de thuisclub als maker van de 3-1. Hierna leek de wedstrijd gedaan, maar Hardinxveld toonde alsnog veerkracht. Johan Woltman schoot nog wel de 3-2 via de binnenkant van de paal binnen, maar het laatste woord was voor de thuisclub. Met een kopbal zorgde invaller Gijs van den Berg voor 4-2 en bepaalde daarmee ook de eindstand. Hardinxveld eindigt dit seizoen op een enigszins teleurstellende achtste plaats en als lijstaanvoerder van het rechter rijtje had de club op meer gehoopt. De Vries: ,,Wij wisten al enkele weken dat er geen prijs meer in zat voor ons en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Voor mij bevestigde ook deze wedstrijd vandaag weer dat deze groep beschikt over een enorme spirit, het niet willen opgeven. Voor een trainer is dat ontzettend fijn en ik heb een zeer leuke tijd gehad bij deze club." Over zijn toekomst is De Vries ook duidelijk. ,,Het is goed geweest zo. Je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst nog voorbij komt, maar voorlopig ga ik maar eens genieten van de vrije tijd die ik ga krijgen", aldus de oefenmeester.