Aanvalsactie in de wedstrijd HKC 1 - Merwede/Multiplaat 1
Aanvalsactie in de wedstrijd HKC 1 - Merwede/Multiplaat 1 H. van Kekerix

HKC wint van Merwede/Multiplaat

26 mei 2019 om 11:20 Sport/sport Deel je nieuws

Op voorhand van deze wedstrijd stond er voor HKC niet meer op het spel dan de eer, voor Merwede was een overwinning noodzakelijk in de strijd tegen degradatie.
De omstandigheden waren uitstekend voor een leuke pot korfbal, maar in de eerste minuten waren de scores schaars. Al na 7 minuten kwam Kelly de Bruin lelijk ten val en moest het veld geblesseerd verlaten, voor haar in de plek kwam Anieke Swets. Anieke Swets wist haar eerste schot om te dopen tot de 1-0 en kort daarop bracht zus Rianne Swets de 2-0 op de borden. Merwede had veel pech in de afronding, maar kwam ook te kort om het HKC echt lastig te maken. HKC wist met name via Annelies Kop en Corne Troost verder uit te lopen en ging uiteindelijk met een 9-5 voorsprong rusten.

In de tweede helft ging een sterke Annelies Kop door met waar ze in de eerste helft mee begonnen was, een mooi schot betekende de 10-5.
Merwede liet via de gebroeders Bakker af en toe van zich horen en kwam op 14-12 zelfs even op 2 punten verschil en ook kon Corne Troost het zich veroorloven om een strafworp te missen. Op dat moment zette HKC weer even aan en kwam het via invaller Sanne Langendoen op 17-12.
Uiteindelijk wist het team van John Spek en Raymond Nieuwenhuizen met 19-17 een verdiende overwinning te behalen en moet Merwede nog hopen op het behalen van meer punten om degradatie te voorkomen.
Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van dit korfbalseizoen tegen GKV, dat nog tegen degradatie vecht.

Scores HKC: Annelies Kop 5, Corne Troost 5, John den Dunnen 4, Anieke Swets 2, Lotte Scherstra 1, Sanne Langendoen 1, Rianne Swets 1.