Oud arts-docent dr. W. Cornelis overleden.

29 mei 2019 om 10:57 lokaal Deel je nieuws

Op maandag 20 mei 2019 overleed Dokter W. Cornelis, de markante voormalige huisarts en arts-docent bij EHBO afdeling GIESSENDAM.                

Dokter Cornelis heeft veel betekend voor de EHBO in het algemeen
en voor de afdeling GIESSENDAM in het bijzonder. Hij heeft van
1955 tot 2002 de functie van arts-docent bekleedt.

Dokter Cornelis had een enorme status van dienst bij de EHBO.
De EHBO en alles wat daarmee samenhangt was zijn lust en zijn leven.
Dokter Cornelis was een kundige arts-docent. Door zijn jarenlange ervaring in de huisartsenpraktijk kon hij een meerwaarde bieden bij de EHBO lessen door over de praktijksituaties te vertellen. De cursisten leerden om naar een creatieve oplossing te zoeken.

Toen hij op 20 september 1995 40 jaar aan de EHBO verbonden was,
kreeg hij in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen de zilveren Tilanus legpenning met de bijpassende draagspeld overhandigd door de heer A. van der Grijn van het bestuur EHBO Zuid-Holland.                                                               47 jaar verzorgde dokter Cornelis de opleiding en nascholing van afdeling GIESSENDAM. Hij heeft zeker zo’n negenhonderd cursisten opgeleid. Landelijk verzorgde hij de opleiding voor instructeurs, maakte deel uit van de examencommissie en trad regelmatig op als jurylid bij wedstrijden.

In 1988 wilde het Rode Kruis ook op Curaçao mensen opleiden tot kaderinstructeur. Er is toen een groep naar Den Haag gekomen. Dokter Cornelis leidde hen op. Later is hij zelf nog naar Curaçao geweest hiervoor.  

Hij was ook redactielid van De Voorpost; destijds het landelijk EHBO-magazine. Mede door deze functies werd dokter Cornelis in 2002 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dokter Cornelis was een unieke persoonlijkheid.
Hij was betrokken bij de EHBO en belangstellend voor een ieder.
Tussen EHBO afdeling GIESSENDAM en dokter Cornelis vormden zich
draden van verbondenheid. Met respect denken we terug aan onze dokter Cornelis, onze betrokken arts-docent.

advertentie
advertentie