VS 1 viert overwinning W. van der Pijl

Vriendenschaar speelt zich veilig

2 juni 2019 om 13:30 Sport/sport Deel je nieuws

Op het zonovergoten en gezellige Valto-complex is Vriendenschaar erin geslaagd het overgangsklasseschap veilig te stellen.

In de directe confrontatie met de concurrent was de opdracht duidelijk; winnen, om het degradatie-spook te ontlopen. En dat deed de CAB holland-ploeg in een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Aangezien Merwede verloor, was de missie geslaagd en mogen Valto en Merwede het onderling uitmaken wie direct degradeert en wie een beslissingswedstrijd moet spelen.

Alhoewel de eindstand anders doet vermoeden was de eerste helft voor Valto. De tegenstander kwam goed uit de startblokken en wist de korf makkelijk te vinden, terwijl Vriendenschaar daar meer pogingen voor nodig had. Halverwege het eerste bedrijf was de achterstand 4 punten, maar de ploeg bleef rustig en wist de achterstand met de rust terug te brengen tot 2 doelpunten.

Na de rust klampte Vriendenschaar aan en het was duidelijk dat in deze weersomstandigheden de conditie ook een belangrijke rol zou gaan spelen. Vriendenschaar kreeg steeds meer grip op de tegenstander en speelde uiterst gedisciplineerd. De schutters van de eerste helft werden uitgeschakeld, waarbij Christian Brouwer een puike prestatie leverde.

Fysiek bleek Vriendenschaar sterker dan de tegenstander en dat betaalde zich uit in een verdiende voorsprong. Daarna nam de ploeg alle tijd om de puntspelers uit te spelen. De dames offerden zich volledig op, waardoor de heren continu in de juiste positie kwamen om te scoren. Halverwege de tweede helft wist Valto het niet meer, had Vriendenschaar volledige controle en liep uit naar een voorsprong van 6 punten.

Uiteindelijk eindigde het doelpuntrijke duel in 21-26 en kon de ploeg terugkijken op een geslaagde missie.

Topscoorders in deze wedstrijd waren Jorrit Muijlwijk met 9 doelpunten en Daan Brouwer met 7.

Op 14 juni wordt de competitie afgesloten tegen kampioen Swift. Een wedstrijd die in het teken zal staan van het afscheid van Bert Verspuij, dus zeker de moeite waard.