Bert Verspuij viert een van zijn 7 doelpunten
Bert Verspuij viert een van zijn 7 doelpunten Wim van der Pijl

Met fantastische eerste helft wint Vriendenschaar

4 februari 2018 om 15:43 Sport/sport Deel je nieuws

Vriendenschaar speelde zaterdag tegen RWA uit Rhoon, die met 10 punten op gelijke hoogte stond ten opzichte van de groenhemden. Met een ijzersterke eerste helft was de wedstrijd al gestreden en hoefde Vriendenschaar het alleen maar rustig uit te spelen.

Met Wendy Kraaijeveld en debutant Julian Voorwinden, begon Vriendenschaar met een gewijzigde opstelling. Dat leek in de eerste paar minuten zoeken (0-2), maar schijn bedroog.. Bij debutant Julian Voorwinden was geen sprake van zenuwen, want met 4 doelpunten uit 6 pogingen bracht hij de groenhemden eigenhandig naar een 5-3 voorsprong. Jorrit Muilwijk en (tweemaal) Christian Brouwer lieten bouwden de voorsprong uit naar 8-3. Het snelle en dynamische spel en hoge rendement van Vriendenschaar was voor RWA niet bij te houden: de doelpunten vielen als rijpe appels van de bomen! RWA kon maar sporadisch een doelpunt produceren, terwijl zo ongeveer elke aanval van Vriendenschaar met applaus werd bezegeld. Niet alleen vanwege doelpunten, maar ook door mooie aanvallen of uitstekende acties rondom de korf. Vriendenschaar liep uit naar 18-6. Met een ‘buzzerbeater’ van Wendy Kraaijeveld werd het 19-7 bij rust. De eerste helft was een ware traktatie voor de Vriendenschaar supporters op de tribune, maar gaf ook zelfvertrouwen voor de ploeg van Patrick Bezemer.

De comfortabele voorsprong van 12 doelpunten na de fantastische eerste helft, had als keerzijde dat de tweede helft niet zo attractief kon worden! Vriendenschaar had al veel energie gegeven en logischerwijs stond de spreekwoordelijke boog niet meer zo gespannen. Beide ploegen startten wel met een sterk verdedigend optreden. Het eerste CAB holland-doelpunt viel ook pas na 7 minuten spelen: Jorrit Muilwijk met zijn vierde doelpunt van de avond (20-8). Coach Bezemer gebruikt zijn wissels om de energie wat te verdelen. De eerste keer dat Julian Voorwinden werd gewisseld kreeg hij een terecht applaus van het publiek voor zijn goede debuut bij hoofdmacht van Vriendenschaar! Vriendenschaar blijft afwisselend met RWA scoren, maar spannend werd de wedstrijd niet meer. Opnieuw was het Wendy Kraaijveld met het laatste woord en dertigste doelpunt van de groendhemden: 30-17

Volgende week speelt Vriendenschaar opnieuw thuis. Ditmaal tegen concurrent Valto, die een punt voor staat in de poule! Tot dan, 17.20 uur in Sporthal de Wielwaal!