Teamfoto
Teamfoto Jan-Wim van Genderen

Belangrijke winst dames 1 Rivertrotters

4 februari 2018 om 15:46 Sport/sport Deel je nieuws

Dit weekend stond de wedstrijd Waterdragers  vs. Rivertrotters op de agenda. De thuiswedstrijd werd door de dames van Hoek en Blok nipt verloren. De dames van Hoek en Blok waren zich er van bewust dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om nog mee te kunnen strijden voor het kampioenschap.Na de peptalk van coaches: Nigel Vermeer en Marco Leeuwenburgh, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.Er werd vanaf de eerste seconde direct strak verdedigd en gevochten voor elke bal. Met name Michelle Scharloo was met geen tien paarden tegen te houden. In de derde minuut maneuvreerde Michelle zich door de zoneverdediging van Waterdragers waardoor er een fout op haar gemaakt werd. Hierdoor mocht Michelle plaats nemen op de vrijeworplijn om vrijeworpen te mogen nemen.1e raak, de 2e wordt gemist,maar Michelle wist haar eigen rebound te pakken en ging weer omhoog zodat ze een fout mee kreeg. In totaal heeft Michelle zes keer achter elkaar op de vrijeworplijn gestaan.Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 9-24 in het voordeel van de dames van Hoek een Blok.Het tweede kwart werd sterk gestart door de dames van Hoek en Blok. Er werden snelle, mooie aanvallen gespeeld en deze werden afgerond met mooie scores. Ook verdedigend hard gewerkt.Hierdoor kwam Waterdragers lastig in de wedstrijd en wisten ze de basket niet gemakkelijk te vinden.Ook Marjan Bongers kon na een blessure de Hoek en Blok formatie weer versterken. Onder leiding van Marjan en Nathalie van Rijsbergen zat de bucket potdicht en was er geen doorkomen meer aan voor Waterdragers. Dankzij scores en inside acties van Karin Akkerman en Joyce  Jansen eindigde het tweede kwart in 16-35.Ondanks de voorsprong werd het team toegesproken door de coaches zodat wij niet zouden verslappen. De wedstrijd is immers pas gewonnen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. De peptalk van de coaches bleken niet aan dovenmans oren besteed en het gaspedaal werd echt maximaal ingetrapt door de Hoek en Blok formatie. Talitha Lemmen schoot een aantal afstand schoten raak. Waarna door Waterdragers een time-out genomen werd. Waterdragers probeerde ter vergeefs hun tactiek aan te passen door te veranderen van tacktiek.  Hierdoor moesten de dames van de Hoek en Blok even schakelen dit was ook merkbaar in het spel. Echter bleek dit maar van korte duur. De wedstrijd is dankzij goed teamwork gewonnen met 42-61. Door deze winst is de Hoek en Blok formatie weer een plekje gestegen naar de 2e plaats met koploper DAS scherp in het vizier