Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Plan Peulenpark stemt tot tevredenheid

23 juni 2019 om 08:35 lokaal

H'VELD-G'DAM Het nieuwe ontwerp van het Peulenpark langs de A15 in Neder-Hardinxveld kan rekenen op goedkeuring van omwonenden. Het Comité Leefbaarheid Apollostraat dat zich de afgelopen tijd hard heeft gemaakt voor het behoud van groen, is tevreden over het herziene plan van de gemeente dat dinsdag is gepresenteerd.

,,Wij kunnen ons inderdaad vinden in de gepresenteerde plannen'', laat het comité weten. ,,Het merendeel van de door ons aangedragen punten van aandacht is erin verwerkt; de mate van welwillendheid van het gemeentebestuur heeft ons in dezen positief verrast.''

Toen de gemeente vorig jaar bekendmaakte dat het Peulenpark flink op de schop gaat, kwamen de omwonenden in verzet. Zij vreesden een kaalslag, omdat een deel van de hoge bomen in het park moest verdwijnen. Die zouden wel één op één worden vervangen door jongere, gezondere bomen. 

Volgens het comité vormen de hoge bomen juist een ideale buffer met de snelweg. Zo wordt het geluid van het verkeer tegengehouden en fijnstof opgevangen. Ook politieke partijen schaarden zich achter de kritiek van de inwoners. Het bomenbeleidsplan van de gemeente moest volgens het CDA nog maar eens tegen het licht worden gehouden en de TAB pleitte voor meer draagvlag.

In de nieuwe plannen van de gemeente moeten alsnog ruim dertig bomen het veld ruimen. Die worden vanwege hun slechte staat als onveilig beschouwd. De bewonersvereniging kan zich daar in vinden, al blijft ze kritisch met betrekking tot het vervolgtraject.

,,Het is nog even afwachten hoe dit plan uiteindelijk ten uitvoer wordt gebracht.'' De gemeente heeft aangegeven dat de renovatie van het park gefaseerd wordt uitgevoerd. Dat blijft de aandacht behouden van het comité. ,,Gelukkig lijkt men ons er vooralsnog te willen blijven betrekken. We zullen hierop uiteraard blijven toezien."

advertentie
advertentie