Achtste editie van jaarlijkse Halfdeurseel in Boven-Hardinxveld.

23 juni 2019 om 20:54 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 29 juni wordt weer de jaarlijkse Halfdeurseel gehouden in Boven-Hardinxveld.
Dit is alweer de achtste  keer dat dit  gezellige evenement wordt georganiseerd.
De naam “halfdeur” staat voor het feit dat op de laatste zaterdag in juni het jaar “halfdeur” is.
De naam “seel”  is een verbastering van het Engelse woord “Sale”.
Dus ieder jaar, op de laatste zaterdag van juni, vindt dit evenement plaats.
Niet alleen inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen vanaf hun erf hun overbodige , maar nog mooie spulletjes voor heel weinig geld. Ook deelnemers uit andere gemeenten heben zich aangemeld om  hun spulletjes te verkopen. zij hebben via via een plekje kunnen regelen. f 
Ook voor de bezoeker is het een feestje om hier rond te shoppen. Naast gebruikte spullen zijn er ook heel veel splinternieuwe artikelen te koop voor een heel klein prijsje.
Hoewel de doorgaande wegen de meeste bezoekers trekt is het zeker de moeite waard om ook eens de zijstraatjes in te rijden. Er zullen door het dorp heen wegwijzers staan die verwijzen naar deelnemers die wat achteraf staan.
Bij iedere deelnemer zal ook een plattegrond ophangen.
Mensen doen enorm hun best om het er aantrekkelijk  uit te laten zien. Er worden gezellige zitjes gecreëerd en men schenkt op veel plaatsen een lekker bakkie koffie en bij hoge temperaturen staat een kan fris water klaar. . De sfeer is altijd gezellig. Zeker als er meerdere buren in een straat mee doen. Het verhoogt de onderlinge gemoedelijkheid.
 De te verkopen spulletjes worden op een overzichtelijke manier uitgestald, vaak onder partytenten of in de garage/schuur.
Ieder verkooppunt is herkenbaar aan de ballonnen die bij het huis  worden opgehangen .
De Vrienden van de Lange Wei bakken weer  lekkere oliebollen die vooraf te bestellen zijn of op het terras gekocht kunnen worden. Verder is het mogelijk om op het terras koffie met oliebol of koek te komen nuttigen.  De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van deze mooie zorginstelling.
Verder zullen  Buurt Bestuurt  en Stuwkr8 aanwezig zijn op de parkeerplaats op het Nassauplein.. Zij willen bewoners de gelegenheid geven in gesprek te gaan.
Sommige deelnemers steunen een goed doel met hun verkoop opbrengst. 
 Noteert u  deze datum in uw agenda en kom gezellig op visite in Boven-Hardinxveld.
De Halfdeurseel is op zaterdag 29 juni van 8.00 uur tot 15.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de FB pagina “Halfdeurseel”.
 

advertentie
advertentie