Afbeelding
De Koperen Knop

3D-expositie richt zich op kinderen

26 juni 2019 om 07:40 lokaal

H'VELD-G'DAM De vakantie komt er aan. De 3D-expositie in Museum De Koperen Knop is daarom opnieuw ingericht. Deze keer vooral met materialen die kids boeiend vinden. Hiermee is een expositie ontstaan, die interessant is voor zowel de ouderen als de jongeren. Terwijl de ouders en grootouders rondkijken of in het museumcafé of de theetuin van wat lekkers genieten, kunnen de kids zich vermaken in de expositieruimte.

Nieuw is een 3D speelhuis, waar de kinderen naar hartenlust kunnen 3Dpuzzelen, 3Dtekenen (er is een optisch tekenboek), kleuren en natuurlijk heerlijk bladeren en lezen in de aanwezige pop-up-boeken. Ook is het mogelijk om in de expositie een leuke speurtocht te maken; alle ingeleverde speurtochten dingen mee naar leuke prijsjes.

Er komt ook een tweede 3D printer bij en een nieuw programma voor de al bestaande printer, die beide in werking kunnen worden gezet. Ook de VR bril is een belevenis op zich.

In de maanden juli en augustus kan de jeugd zich vermaken met het spannende detectivespel, waarbij een gestolen 3D voorwerp moet worden opgespoord. Hiervoor zijn in het museum allerlei aanwijzingen te vinden, die moeten worden opgezocht. Ouders en grootouders mogen hierbij natuurlijk helpen. Voor de kleinere, maar natuurlijk ook de al wat oudere kinderen, is er achter het museum een spellenplein ingericht.

Aan de expositie 3D is vanaf 1 juli 2019 ook een fotowedstrijd gekoppeld. Maak met een mobiele telefoon een foto van jezelf op een plek in de expositieruimte en stuur die foto naar het museum: directiesecretariaat@koperenknop.nl. Als je geen mobieltje hebt kun je in het museum een telefoontoestel lenen en je naam en adresgegevens achterlaten. De inzender van de beste foto krijgt een 3Dprint van zijn eigen hoofd.

Omdat Museum De Koperen Knop dit jaar 30 jaar bestaat mogen alle kinderen tot en met 15 jaar gratis naar de 3D-expositie. Op de scholen in Hardinxveld-Giessendam en omgeving worden hiervoor vrijkaartjes uitgedeeld. Als je geen kaartje hebt gekregen, mag je toch gratis naar binnen. Meld je dan even bij de ontvangstbalie voor een vrijkaartje.

Afbeelding
advertentie
advertentie