HKC klein verlies op grotere achterstand

11 februari 2018 om 13:27 Sport/sport

H'VELD-G'DAM De wedstrijd bij SDO/BlijWerkt moest door HKC gewonnen worden om goed zicht op de titel te blijven houden, terwijl SDO/BlijWerkt eigenlijk dezelfde opdracht had. Dat was ook te merken bij de wedstrijd in Kamerik. De knusse en bomvolle sporthal De Schulennburch was voor bijna de helft gevuld met Hardinxveldse supporters , terwijl het thuispubliek, ook wel bekend als "Fort Oranje" , hun favorieten luidruchtig ondersteunde. Het zorgde in ieder geval voor een prima sfeer in één van de vele toppers in de ongemeen spannende Overgangsklasse D.

In eerste instantie voelden beide ploegen zich prima in die ambiance, want in de beginfase wisten beide ploegen gemakkelijk de korf te vinden. HKC, dat was begonnen met Tjeerd Gort op de bank, nam steeds een voorsprong, bij 5-7 voor het eerst een voorsprong van twee punten, maar de Novafrontploeg kon niet echt loskomen van de thuisploeg. Na 8-8 na 18minuten spelen bouwde HKC wel aan een overwicht, wat tot uiting kwam in de score met een 9-12 voorsprong. In plaats van het uitbouwen of consolideren hiervan moest HKC toezien dat SDO/BlijWerkt mede door enkele strafworpen weer op gelijke hoogte bij rust. Wat strafworpen betreft was de verhouding wel uit het lood. Waar SDO/BlijWerkt negen keer op de stip mocht plaats nemen, was dat voor HKC slechts tweemaal. Dat had ook met de verschillende speltypen te maken, omdat de thuisploeg vaak vol voor de doorbraak ging.

Na de pauze leek het of beide ploegen geen fouten wilden maken, maar juist daardoor werd het allemaal wat slordiger. HKC nam in eerste instantie nog wel de leiding, maar tot 15-15 gaven de ploegen elkaar eigenlijk niets toe. Na tien minuten in het tweede bedrijf kwam SDO/BlijWerkt voor het eerst op een voorsprong van twee punten: 15-17. HKC had het in deze fase even lastig, had moeite de juiste rolverdeling te vinden en moest daardoor ook toezien dat de tegenstander naar 16-19 uitliep. HKC richtte zich echter weer op en wist zich naast de thuisclub te hijsen. In de beslissende fase nam SDO/Blijwerkt eerst een voorsprong, waarna John den Dunnen met het mooiste doelpunt van de wedstrijd voor een nieuwe gelijkmaker zorgde: hij scoorde een buzzerbeater vanaf de achterlijn met één hand: 20-20. Tjeerd Gort bracht de ploeg van John Spek zelfs weer op voorsprong, maar het bleek in de slotminuten niet voldoende. SDO/Blijwerkt kwam gelijk en door een gemakkelijk gegeven strafworp pakte de thuisploeg zelfs de overwinning (22-21), waar de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende. Door dit resultaat en de winst van Swift op GKV-Enomiics is Swift nu de titelfavoriet en heeft HKC slechts in theorie nog kansen.

De HKC-goals kwamen op naam van: John den Dunnen en Mark Klop (ieder 5), Annelies Kop, Tjeerd Gort, Jaïr Korf de Gidts en Niels Deventer (ieder 2) en Kelly de Bruin, Lotte Scherstra en Rianne Swets (ieder 1).

Zaterdag speelt HKC al haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen en ontvangt dan Antilopen/Lancyr Deelen. Aanvang 16.45 uur in sporthal Het Dok.