Korfbal propaganda bij Vriendenschaar

11 februari 2018 om 16:42 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Niet alleen Vriendenschaar, maar ook het publiek was de winnaar in sporthal De Wielewaal, waar de thuisploeg weer met veel snelheid, dynamiek en met een in de 1e helft een hoog schotpercentage, de gehele wedstrijd domineerde. Tegenstander Valto bracht daar veel fysiek tegenover, maar vooral ook onverzettelijkheid en niet van opgeven weten.

Net als in de eerste wedstrijd in De Lier (16-17) zag Vriendenschaar daardoor in de slotfase de ruime voorsprong die het had opgebouwd steeds kleiner worden , maar de overwinning kwam niet echt in gevaar, waardoor het CABholland weer is opgeklommen naar de 2e plaats ruim achter kampioen VEO.

Bij Vriendenschaar (dat nog steeds 3 lang geblesseerden heeft) stond Caroline Blokland weer in de basis op de plaats van de zieke Angela Korevaar, speelde ook junior Julian Voorwinde weer, die zich opnieuw als een aanwinst presenteerde, en was ook de inbreng van routinier Wendy Kraaijeveld weer belangrijk.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, hoewel Valto binnen 2 minuten een 0-2 voorsprong nam, kwam Vriendenschaar 1 minuut later weer gelijk en ontspon zich een geweldig korfbalgevecht. Met maar liefst 18 doelpunten in de eerste 10 minuten deden beide teams aan korfbal-propaganda. Bij Vriendenschaar was Jorrit Muilwijk in die fase onstuitbaar , hij had bij de 10-8 voorspong na 10 minuten al de helft van de Vriendenschaar-scores op zijn naam staan. Vanaf dat moment domineerde de automatiseringsploeg de wedstrijd. Julian Voorwinde ging meescoren en in het 1e aanvalsvak kwam het koppel Bert Verspuij en Christian Brouwer weer tot prima aanvalscombinaties in een hoog tempo die leiden tot fraaie doelpunten. Ook Celine van Meteren zorgde er met haar 3 treffers mede voor dat Vriendenschaar net als vorige week in de 1e helft 20 doelpunten maakte, maar nu bleef tegenstander Valto ook meescoren en kon het de achterstand binnen de perken houden. Ruststand was 20-15.

De 2e helft gaf een wat ander beeld, het hoge tempo van de 1e helft eiste zijn tol, maar ook door een aantal goede tactische wissels van Valto-trainer Marrit Ekelmans kregen de Vriendenschaar-aanvallers meer moeite om de korf te vinden.

De start was nog wel voor de thuisploeg, Caroline Blokland bekroonde een goede wedstrijd met een slim balletje onder de korf, maar een gemiste strafworp gaf Valto weer moed om zich niet neer te leggen bij Vriendenschaar suprematie. Met 3 doelpunten op rij kwamen ze terug tot 21-19 en werd de wedstrijd weer spannend. Julian Voorwinde zorgde eerst met 22-19 en na de 23-20 van Wendy Kraaijeveld vervolgens met de 24-21 voor rust bij de Vriendenschaar-supporters. Hoewel de Hardinxvelders daarna uitliepen naar 28-24 gaf de ploeg uit De Lier zich nog niet gewonnen. In de slotfase kwam Valto nog dichtbij, maar Vriendenschaar consolideerde en kon na de 28-27 in de laatste minuut de resterende seconden rustig uitspelen en de overwinning in deze attractieve wedstrijd veilig stellen.

Volgende week speelt Vriendenschaar om 14.20 uur in Oud Gastel tegen het reeds gedegradeerde Juliana.

De doelpunten werden gescoord door: Jorrit Muilwijk 9 x , Julian Voorwinde 6 x , Bert Verspuij en Christian Brouwer ieder 4 x , Céline van Meeteren 3 x , Caroline Blokland en Wendy Kraaijeveld ieder 1 x