E. Hettema
E. Hettema E. Hettema

Knuffelen met Doedel

6 augustus 2019 om 08:38 Nieuws Deel je nieuws

Op de televisie was er een uitzending over hoe ouderen in een verzorgingstehuis opleefden door het bezoek van iemand met een hond. Het gaf aanleiding tot een gesprek over vroeger en er werd geknuffeld. Een mooie afwisseling in een soms wat eentonige dag.

Esther Hettema, een spontane, enthousiaste inwoonster van Hardinxveld, zag dat. Toen haar schoonmoeder vorig jaar deelneemster werd van dagbesteding ’t Warme Hart heeft ze haar idee in overleg met de organisatie  uitgevoerd. Eens in de twee weken gaat ze nu met “Doedel”, een kruising tussen een golden retriever en een konings poedel, een uur koffiedrinken bij de deelnemers van de dagbesteding.

’t Warme Hart  is een professionele kleinschalige dagbesteding voor zelfstandig wonende ouderen, die behoefte hebben aan begeleiding en zorg op maat door geestelijke en/of lichamelijke en sociale beperkingen. ’t Warme Hart stimuleert ouderen om actief te blijven  door voor een positieve, prikkelende sfeer te zorgen. En daarin past dit initiatief van Esther prima. Doedel is een rustige, hoog sensitieve, hond die het heerlijk vindt om aangehaald te worden en is dus heel erg geschikt voor deze rol. Sommige deelnemers hebben al een band met hem.

Esther zou zich ook graag voor de eenzame ouderen willen inzetten. Zo spreekt het landelijke initiatief  “Stichting OOPOEH” haar erg aan. Deze stichting helpt senioren aan meer beweging en gezelligheid door hen te koppelen aan een lieve oppashond in de buurt. Een mooie laagdrempelige manier om ook eenzame ouderen te bereiken.

Dit jaar wil de Werkgroep Eenzaamheid extra aandacht besteden aan initiatieven binnen Hardinxveld-Giessendam  waarbij het “waardevol verbinden” van inwoners centraal staat. Hierbij gaat het dit jaar vooral om ouderen; welke initiatieven zijn er al om het sociaal netwerk van ouderen te vergroten? In september tijdens de “week van de ontmoeting” zullen er in Hardinxveld  allerlei activiteiten zijn rond het thema “Eten verbindt”. Want door samen te eten ontmoet je andere mensen, maak je contact en word je gehoord.

In aanloop naar die week zal er regelmatig een artikel verschijnen  waarin initiatieven van inwoners worden vermeld of situaties worden benoemd die aandacht moeten krijgen.

Meer informatie? Neem contact op via s.vaniperen@servanda.nl of 0184-612771

advertentie
advertentie