HKC probeert doelpoging van Vriendenschaar te voorkomen
HKC probeert doelpoging van Vriendenschaar te voorkomen Wim vd Pijl

?HKC wint Novafront korfbaltoernooi

1 september 2019 om 19:25 Korfbal Deel je nieuws

Op de laatste wedstrijddag van het door HKC en Vriendenschaar gezamenlijk georganiseerde Novafront veldtoernooi, speelden de 1e en 2e teams van Oranje Wit, Kinderdijk, Vriendenschaar en HKC tegen elkaar.

Op het goed bezochte Vriendenschaarveld aan de Sluisweg speelden de teams hun laatste onderlinge duels uit.

De laatste wedstrijd van het Novafront korfbaltoernooi was de plaatselijke derby tussen de 1e teams van Vriendenschaar en HKC.Bij Vriendenschaar is het 1e team nagenoeg hetzelfde als vorig seizoen, alleen Arjanne Ambachtsheer zal door een handblessure dit veldseizoen waarschijnlijk niet meer in actie kan komen. Haar plaats wordt ingenomen door Milou van Dijk. Met de jonge Papendrechter Marijn Bakema en de terugkeer van de geroutineerde rebounder Peter Visser moet trainer Jorrith Ekelmans het gemis van de gestopte Bert Verspuij gaan opvangen.

HKC heeft door de komst van een zevental nieuwe spelers/sters (onder wie de teruggekeerde Boven-Hardinxvelders Nhadie en Danny den Dunnen en Mark Klop) een flinke kwaliteitsinjectie gekregen en dat was in de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Vooral in de 1e helft was Vriendenschaar niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende Boven-Hardinxvelders, die na de 2-2 na 5 minuten direct een voorsprong namen die 10 minuten later was uitgebouwd naar 2-7.  Met mooie acties en goed spel liep HKC uit naar een ruststand van 5-13.  De 2e helft gaf een ander beeld, Vriendenschaar wierp het schroom van zich af en ging wat meer vrijuit spelen. Met de weer gedreven spelende routinier Christa van Hunnik voorop, ging het CABholland team beter spelen en werd de korf gemakkelijker gevonden. Ook de goed ingevallen Marijn Bakema schoot met scherp, waardoor Vriendenschaar de achterstand wist te verkleinen.  HKC kwam echter niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Met zijn 4e korfpunt schoot nieuwkomer Job Pauw HKC in de laatste minuut naar de 17-22 overwinning op Vriendenschaar..

Met de 3 overwinningen van zowel het 1e als 2e team werd HKC de meer dan terechte winnaar van dit 1e Novafront veldkorfbaltoernooi, waarin alle teams zich hebben kunnen voorbereiden op de komende veldcompetitie.

Die begint a.s. zaterdag om 16 uur met een uitwedstrijd voor HKC in Overgangsklasse B bij Tweemaal Zes in Maartensdijk, terwijl Vriendenschaar in Overgangsklasse C het sterke Unitas/Perspectief ontvangt. Die wedstrijd op het veld aan de Sluisweg begint ook om 16 uur.