Hardinxvelder Sander de Boon wordt op de been geholpen
Hardinxvelder Sander de Boon wordt op de been geholpen Teus Stam

Hardinxveld wint eerste bekerduel in slotminuut

2 september 2019 om 09:43 Voetbal

H'VELD-G'DAM Voor Hardinxveld stond in het eerste bekerduel een uitwedstrijd bij RCD op het programma. Tegen de zondag derdeklasser in Dordrecht leverde dat de equipe van de nieuwe hoofdtrainer Richard den Ouden een nipte 2-3 overwinning op. Na het goede veldspel en de positieve resultaten in de laatste oefenwedstrijden ( resp. 3-0 en 4-0 winst op GDC en Drechtstreek) kon Hardinxveld met vertrouwen beginnen aan de verdere voorbereiding met het programma om de districtsbeker, in een poule met RCD, Sparta’30 en Asperen.

In lijn met de eerdere oefenwedstrijden nam Hardinxveld direct het initiatief in het duel tegen RCD en creëerde een aantal kansen om de score te openen. Dat gebeurde ook na ruim 10 minuten toen een combinatie in de zestien door Lex de Gier langs de doelman binnen werd geschoven. Hardinxveld liet de verdere mogelijkheden liggen en zag RCD uit de eerste de beste tegenaanval wel de 1-1 aantekenen. Na ruim een half uur raakte aanvoerder Vincent van Lopik geblesseerd en kwam Robin de Kok als vervanger in het veld. Dat RCD daarna een uiterst dubieuze strafschop kreeg leverde de thuisclub tegen het spelbeeld in een 2-1 voorsprong op. Dat ook in contrast met de door teveel overtredingen ontsierde wedstrijd, waartegen de leidsman niet zo consequent optrad.
In de eerste minuut na de pauze trok Danny van den Bout de stand weer gelijk met een ogenschijnlijk voor de doelman houdbaar schot in de hoek. Met nog ruim een half uur op de klok verbruikte Hardinxveld de resterende twee wissels, toen nieuwkomers Doni Eugenia en Brian Plooij in de ploeg kwamen voor Lars van der Rest en Johan Woltman. Dat kwam Hardinxveld echter duur te staan toen even later ook Lex de Gier het veld geblesseerd moest verlaten. In ondertal zakte Hardinxveld wat verder in, maar wist RCD daar niet van te profiteren en leek de wedstrijd met 2-2 op slot te zitten. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd sloeg Hardinxveld toch nog toe uit een vrije trap. De afgeslagen bal trok Robin de Kok opnieuw voor het doel en met een boogje kopte Aron van Andel over de RCD doelman precies onder de lat de winnende 2-3 voor Hardinxveld binnen.
In de poule waarvan alleen de winnaar doorgaat naar de knock-out ronde staat voor Hardinxveld komende zaterdag 7 september de thuiswedstrijd tegen Sparta’30 (dat met 4-1 won van Asperen) op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is dan om 15.00 uur.