Hulpboer Wouter helpt mee in de boomgaard
Hulpboer Wouter helpt mee in de boomgaard Bedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht

Uitbreiding De Heerlijkheid van Papendrecht met dagbesteding

16 februari 2018 om 14:03 lokaal Deel je nieuws

Per 1 maart start Ester Korteland, één van de eigenaren van de Heerlijkheid van Papendrecht, met het aanbieden van een zinvolle dagbesteding voor jong volwassenen en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De locatie de Heerlijkheid van Papendrecht bestaat o.a. uit een boomgaard, een mini-kinderboerderij, een brouwerij en een landwinkel. De dagbestedingsactivi-teiten zijn voornamelijk gericht op de mini-kinderboerderij en de boomgaard. Het maximale aantal cliënten per dagdeel is klein, maximaal 6, waardoor persoonlijke aandacht voor én ontwikkeling van de cliënt centraal staan. Op dinsdag en vrijdag zijn de hulpboeren welkom. Voor meer informatie of aanmelden voor dagbesteding kan men kijken op: www.zorgboerenzuidholland.nl.

Activiteiten
Op het terrein van De Heerlijkheid van Papendrecht vindt u o.a. een boomgaard, een mini kinderboerderij, een brouwerij en een landwinkel. De activiteiten voor de cliënten zijn voornamelijk gericht op het voeren en verzorgen van de dieren en het werken in de boomgaard. Dit laatste is seizoensgebonden. Binnen bij de Hooizolder, een ontvangstruimte, zijn er ook diverse schoonmaak-, inpak-, kook- en knutselactiviteiten.

Kwaliteit
Zorgboerderij De Heerlijkheid van Papendrecht is momenteel bezig met het behalen van het landelijke kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen en is aangesloten bij de federatie Landbouw & Zorg. Stichting Zorgboeren Zuid-Holland organiseert jaarlijks scholings- en intervisieavonden waar alle aangesloten zorgboeren aan deelnemen.

Geschiedenis
Ester is sinds eind jaren ’90, samen met haar man Jan, verantwoordelijk voor het aansturen van het bedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht. De boomgaard en de landwinkel zijn de plekken waar je haar vindt. Vanaf 2003 begeleidt Ester hulpboer Wouter, die als vrijwilliger is komen werken. Zij heeft Wouter zien groeien in zijn kunnen en dit wil zij toekomstige hulpboeren ook graag laten ervaren. 
 

advertentie
advertentie