Schot Christian Brouwer
Schot Christian Brouwer wim v.d. pijl

Vriendenschaar doet zichzelf tekort

8 september 2019 om 15:29 Korfbal Deel je nieuws

In de 1e competitiewedstijd van dit veldseizoen is Vriendenschaar er niet in geslaagd om van het bezoekende Unitas te winnen. In een gelijk opgaande wedstrijd waren de Hardinxvelders zeker niet de mindere  van de degradant uit de Hoofdklasse, maar was het scorend vermogen onvoldoende om de ploeg uit Harderwijk te verslaan.

Het 1e schot van de wedstrijd was meteen raak, maar dat zou ook de enige keer in de wedstrijd zijn dat Vriendenschaar een voorsprong had. Trainer Jorrith Ekelmans had tegen het met veel snelheid spelende Unitas gekozen voor een tactisch concept van vertragen, en daar hadden de gasten de nodige moeite mee. Unitas dat met name in de 1e helft vooral via de dames scoorde, werd verdedigend goed bestreden , maar maakte het Vriendenschaar vooral door de goede verdedigende rebound moeilijk om tot lange aanvallen te komen. Unitas nam steeds een voorsprong, maar het CABholland kwam iedere keer goed terug. Halverwege de 1e helft had Vriendenschaar bij 6-6 en 7-7 enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar wist Unitas in de laatste fase van de 1e helft toch weer uit te lopen naar een 8-10 voorsprong.

In de 2e helft was het beeld hetzelfde: verdedigend deden beide teams het tactisch goed, waardoor er aanvallend te weinig gescoord werd.  Vriendenschaar kwam steeds op 1 korfpunt en Unitas nam steeds weer een voorsprong van 2 korfpunten. Bij Vriendenschaar kwamen in de 2e helft rebounder Peter Visser en de jonge Marijn Bakema nog in de ploeg , en op 12-13 leek de wedstrijd te kantelen . Maar als jezelf verzuimt om de kansen te benutten, valt de score vaak aan de andere kant  en dat betekende 12-14.  Nogmaals kwam Vriendenschaar met het 5e korfpunt van topscorer Christian Brouwer dichtbij, maar met een raak schot in de laatste minuut besliste Unitas de wedstrijd en zorgde voor de eindstand van 13-15,  wat gezien het scoreverloop niet onverdiend was , maar waarin er voor het teleurgestelde Vriendenschaar  toch meer ingezeten had.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in Leiderdorp tegen Velocitas dat haar 1e wedstrijd verloor bij KVS.

De korfpunten werden gescoord door: Christian Brouwer 5 x, Julian Voorwinden 4 x , Daan Brouwer 2 x , Christa van Hunnik en Peter Visser ieder 1 x.