Een selectie van de fietsen
Een selectie van de fietsen TeCeA Alkmaar

Een week zonder auto de kinderen naar school brengen

12 september 2019 om 15:13 Verkeer en vervoer

H'VELD-G'DAM Om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid gaat volgende week de Schoolbrengweek van start. Het is dan de bedoeling dat ouders hun kinderen elke dag per fiets of lopend naar school brengen. Ook alle Hardinxveldse basisscholen doen eraan mee, tot grote tevredenheid van verkeerswethouder Theo Boerman.

door Ward den Besten


,,Het streven is nul verkeersslachtoffers'', zegt Boerman die aangeeft dat in Hardinxveld al haast geen ongelukken gebeuren met schoolkinderen. Toch vindt hij het van belang om blijvend aandacht te vragen voor dit thema.
Vorig jaar ging het nog om één dag, dat is nu een week geworden. Boerman hoopt dat veel ouders hun auto volgende week thuislaten. De actie dient meerdere doelen volgens de wethouder: ,,Het is goed voor de verkeersveiligheid, goed voor het milieu en het is goed voor de gezondheid.''

De Schoolbrengweek is een initiatief van School op Seef, een programma in Zuid-Holland dat de aanpak van verkeersveiligheid en verkeerslessen op scholen verzorgt. In juli kreeg de Wonderwijzer door wethouder Boerman het label School op Seef uitgereikt. Zodoende zijn alle basisscholen in Hardinxveld bij het programma aangesloten.

Ouders kunnen online de belofte doen dat ze de auto volgende week niet gebruiken voor het wegbrengen van kinderen. De school met de meeste ouders die die belofte maken, zal een prijs ontvangen.

advertentie
advertentie