Afbeelding
Vriendenschaar

Vriendenschaar boekt eerste overwinning

15 september 2019 om 11:05 Korfbal

H'VELD-G'DAM In de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Velocitas uit Leiderdorp heeft Vriendenschaar haar eerste overwinning geboekt. Na het verlies van vorige week was de ploeg erop gebrand om tegen deze concurrent punten te pakken om niet onderaan de ranglijst te belanden.

Op het mooie complex ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij beide partijen elkaar weinig ruimte gaven. Voor Vriendenschaar was het zaak om de twee schutters aan banden te leggen, waarbij de tegenstander van Christian Brouwer moeilijk te beteugelen was. In de 1e helft konden de bezoekers geen afstand nemen en gingen de teams rusten bij een stand van 9-10.

Het begin van de 2e helft liet eenzelfde beeld zien, maar halverwege wist Vriendenschaar een gaatje te slaan en leek de wedstrijd in de grip te krijgen. De ervaren Krista van Hunnik speelde daarin een belangrijke rol door op cruciale momenten de korf te vinden. De Cab holland-ploeg had echter niet de rust om de voorsprong uit te bouwen en Velocitas gaf zich niet zomaar gewonnen, waardoor coach Jorrith Ekelmans tactisch aanpassingen moest doen om de voorsprong vast te houden.

Invallers Marijn Bakema en Peter Visscher werden ingebracht en dat pakte goed uit. Met name de reboundkracht van laatstgenoemde was zeer belangrijk om de overwinning veilig te stellen. Bij het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk een terechte 16-19 op het scorebord.

Julian Voorwinden en Krista van Hunnik kwamen met 5 doelpunten als topscoorders op het formulier. De andere doelpunten werden gemaakt door Daan Brouwer, Christian Brouwer en Milou van Dijk (2x) en Jorrith Muilwijk en Celine van Meeteren (1x).