Afbeelding
H. van Kekerix

Ruime winst voor HKV op Antilopen / Lancy Deelen

15 september 2019 om 15:23 Korfbal

H'VELD-G'DAM Op de eerste thuiswedstrijd voor HKC in de nog prille veldkorfbalcompetitie was veel publiek afgekomen, om te zien of HKC op de eerste winst tegen Tweemaal Zes een goed vervolg kon geven. Tegenstander Antilopen / Lancyr Deelen was eveneens met winst gestart en kwam dus ook met zelfvertrouwen naar Boven-Hardinxveld. HKC liet in deze wedstrijd duidelijk blijken wie de sterkste was en wist na een 15-6 ruststand met overtuigende 26-16 cijfers beide punten thuis te houden.

Het eerste aanvalsvak van HKC, met Kelly de Bruin, Mabel Havelaar, Mark Klop en Eliza Roest zette de ploeg uit Leusden direct onder druk, wat resulteerde in een snelle 2-0 voorsprong, die meteen werd uitgebreid door Nadhie den Dunnen. Zij begon in het vak met Lotte Scherstra, Job Pauw en Danny den Dunnen. Daarna was de BMN-De Klerkploeg teveel gefocust op snel afronden, wat meerdere eenschotsaanvallen tot gevolg had. Antilopen had een tragere aanvalsopbouw, maar slaagde er wel in via een goede afronding dichterbij te komen: 4-3.

In de volgende fase toonde HKC zich echter oppermachtig en wist in zeven minuten tijd de voorsprong van 4-3 naar 9-3 te tillen en daarmee de basis te leggen voor een ruime overwinning. Heersend in de rebound kon HKC nu wel lange aanvallen spelen en ondanks dat Antilopen wel wat terug kon doen, was dit lang niet voldoende om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Via zes verschillende doelpuntenmakers werden er voor rust nog zes doelpunten gescoord en werd de ruststand op 15-6 bepaald. Kelly de Bruin kon terugzien op een goede rentree na haar pittige blessure eind vorig seizoen en zij werd na rust vervangen door Annelies Kop.

De eerste vijf minuten na rust bleef HKC uitermate productief en wist uit te lopen naar een alleszeggende 19-7 voorsprong. Daarna werd het allemaal wat losser en frivoler aan Hardinxveldse zijde, waarbij het HKC-publiek een aantal fraaie staaltjes korfbal te zien kreeg. Na twee goals van de Leusdenaren volgden er drie treffers voor de equipe van John Spek en André Kuipers, waarmee een maximale voorsprong werd bereikt van 22-9.

Bij de thuisploeg werden vervolgens Nadhie de Dunnen en Mabel Havelaar vervangen door Carmen de Heer en Veerle Havelaar en kwam Corné Troost in het veld voor Mark Klop. Het onderstreepte nog maar eens de breedte van de HKC-selectie op dit moment. Om en om scorend werd uiteindelijk een 26-16 eindstand bereikt in dit door het arbitrale duo Marijn de Groot / Geert Habben Jansen uitstekend geleide duel.

Voor de HKC-goals tekenden: Mabel Havelaar, Job Pauw en Eliza Roest (ieder 4), Nadhie en Danny den Dunnen (ieder 3), Annelies Kop en Mark Klop (ieder 2), Kelly de Bruin, Lotte Scherstra, Veerle Havelaar en Corné Troost (ieder 1).

Zaterdag speelt de HKC-selectie in het Utrechtse Westbroek tegen DOS. Het tweede team, dat ook haar beide wedstrijden won, start om 14.00 uur. HKC 1 speelt om 15.30 uur tegen DOS, dat afgelopen weekend verrassend haar eerste punt moest inleveren bij debutant Dindoa in Ermelo.