Jos Laurs namens Hardinxveld aan de bal tegen Asperen
Jos Laurs namens Hardinxveld aan de bal tegen Asperen Teus Stam

Hardinxveld uitgeschakeld voor de beker na verlies bij Asperen

15 september 2019 om 14:42 Voetbal Deel je nieuws

Hardinxveld is door verlies in de laatste poulewedstrijd bij Asperen uitgeschakeld voor de beker. De ploeg van trainer Richard den Ouden had na de eerdere twee winstpartijen aan een punt voldoende om zich als poulewinnaar te plaatsen voor de knock-outfase. Hardinxveld faalde echter in de uitvoering en leed tegen een gretig Asperen een 2-1 nederlaag.

Hardinxveld gaf het bekerduel al na een kwartier uit handen door tweemaal in de fout te gaan en Asperen voor de afstraffing zorgde. Bij wat min of meer de eerste aanval van Asperen was kwam doelman Marc Koning ver uit zijn doel en leidde dat tot het misverstand, waarvan de thuisclub profiteerde met de 1-0. Nauwelijks twee minuten later werd een slordige breedtepass van de Hardinxveldse verdediging onderschept door de Asperenspits die zo vrije doorgang kreeg en beheerste de 2-0 aantekende. Direct daarop volgde wel de aansluitingstreffer van Hardinxveld, toen Richard Zwakhals sneller was dan de Asperenverdediging en ook de doelman omspeelde en er uit een moeilijke hoek 2-1 van maakte. Hardinxveld wilde voor de pauze verder aanzetten maar Asperen doelman Dennis Rooijakkers plukte de bal van de schoen van Danny van den Bout en pareerde twee schoten van Richard Zwakhals.
In de tweede helft probeerde Hardinxveld de gelijkmaker te forceren maar worstelde in die rol tegen de gedreven spelende thuisclub. De vele schietpogingen van Hardinxveld werden steeds weer op tijd geblokt door Asperenverdedigers. Het leverde de wedstrijd wel een spannende slotfase op, waarin Hardinxveld steeds meer risico nam. De tegenaanvallen van Asperen waren niet minder gevaarlijk en dwongen doelman Marc Koning tot enkele fraaie reddingen. Met nog een paar minuten te spelen kreeg Richard Zwakhals een vrije schietkans maar trof de lat. In blessuretijd maakte Asperen een einde aan de eventuele Hardinxveldse illusies. Eerst raakte de thuisclub nog de paal, maar even later was het wel raak uit een snelle counter tegen het ver opgedrongen Hardinxveld. Met de 3-1 was het bekeravontuur voor Hardinxveld definitief over. Dat bleek later ook onvoldoende voor Asperen om door te gaan naar de volgende bekerronde en werd Sparta’30 op doelsaldo de lachende derde in deze bekerpoule.
Komende zaterdag 21 september begint Hardinxveld aan de competitie met de thuiswedstrijd tegen Streefkerk. De aanvang aan de Sluisweg is om 15.00 uur.