Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Sporten

18 september 2019 om 07:05 Lokaal/Column

September is de maand waarin alles weer wordt opgestart, ik begin weer met sporten. Na een periode van rust in de zomer, waarin je vaak wat meer tijd hebt om te genieten van lekker eten en drinken, is niets zo heerlijk om weer te gaan volleyballen.

Dit jaar begon het sporten voor mij met het sportgala. Diverse sporters werden in de spotlights gezet voor hun prestaties. Door deze prestaties raken anderen geïnspireerd om te gaan sporten. Iets wat we niet genoeg kunnen stimuleren!

Ik kijk graag nog wat verder dan de prachtige prestaties. Tijdens het sportgala werd stilgestaan bij de Roparun. Een prachtig evenement waarbij sport en zorg voor mensen die hulp nodig hebben bij elkaar komen. Je ziet dan dat sport ook echt een middel is om mensen aan elkaar te verbinden.

Een ding hebben top-, breedtesport en 'verbindende sport' met elkaar gemeen: niets gaat vanzelf. Achter elk evenement, elke training gaan uren schuil van vrijwilligers. Dit is niet alleen zo bij sport, maar ook bij kerken en andere maatschappelijke instellingen.

Dingen die we als gemeenschap belangrijk vinden komen er als mensen samen ergens de schouders onder zetten. Goed dat ook hier tijdens het sportgala aandacht voor was. Jan Blokland (voorzitter basketbalvereniging River Trotters) mocht voor zijn inspanningen de sportpluim ontvangen. Mijn gedachten gaan verder en dan kom ik veel mensen tegen die ook een pluim verdienen. Ik denk aan mensen in de steunfractie van de ChristenUnie. Ik denk aan mensen die taken oppakken op de basisschool van mijn kinderen. Ik denk aan clubgenoten bij volleybalvereniging OKK 70. Ik denk aan mensen in de kerk. Al deze mensen maken dingen mogelijk die ik belangrijk vindt voor Hardinxveld-Giessendam.

Ik roep iedereen om hier zelf ook over na te denken, om vervolgens de mensen die al die uren investeren ook echt te bedanken! Of nog beter, zelf een hoeveelheid uren aan dit vrijwilligerswerk toevoegen!

Cor van Vliet

Raadslid ChristenUnie

advertentie
advertentie